Muhammed Mursi: Camp David korunmalıdır
YDH- Mısır’daki Müslüman Kardeşler cemaatinin cumhurbaşkanı adayı Muhammed Mursi, İsrail’le yapılan Camp David barışanlaşmasının korunması gerektiğini söyledi.
YDH- Mısır’daki Müslüman Kardeşler cemaatinin cumhurbaşkanı adayı Muhammed Mursi, İsrail’le yapılan Camp David barışanlaşmasının korunması gerektiğini söyledi.
Mehr haber ajansının bildirdiğine göre dün gece “Mısır Cumhurbaşkanını seçiyor” isimli bir programa katılan Müslüman Kardeşlerin cumhurbaşkanı adayı Muhammed Mursi, İsrail’le yapılan Camp David barış anlaşmasının korunması gerektiğini belirterek “Ancak bu anlaşma karşılıklı saygı çerçevesinde ve iki tarafın da bunu ihlal etmemesi şeklinde korunmalıdır. İsrail, askerleri öldürme ve savaş tehditlerini bir tarafa bırakmalıdır; çünkü 5 milyon İsraillinin 95 milyon Mısırlıyı tehdit etmesinin imkanı yoktur” dedi.
Muhammed Mursi, cumhurbaşkanı olması durumunda tüm ülkelerle iyi ilişkiler kuracağını belirterek “Cumhurbaşkanı olduğumda tüm dünyaya, özellikle bölgeye, hatta İsrail’e bile kucak açacağım” diye konuştu.
Gazze ile de açıklamada bulunan Müslüman Kardeşlere bağlı Özgürlük ve Adalet Patrtisi’nin cumhurbaşkanı adayı Muhammed Mursi, cumhurbaşkanı olması durumunda Refah sınır kapısının yılın her günü açık tutulacağını söyledi.
İlgili Haberler
Ürdün, Suriye sınırındaki silahlı grup açıklamasını geri çekti
31 Ekim 2026 15:40
Müctehid’den Bin Selman’a yeni ifşa tehdidi
31 Ekim 2026 14:55
SATORP devre dışı kalırsa Suudi ekonomisini ne bekliyor?
30 Ekim 2026 23:11
ABD—İsrail destekli Suudiler, Yemen'de yine sivilleri hedef aldı
30 Ekim 2026 19:24
