Suriyeli militanlara Türkiye ve Ürdün üzerinden TOW füzesi
Amerikan yapımı güdümlü tanksavar füzelerinin Suriye’deki silahlı gruplar tarafından kullanılmaya başlandığı bildirildi.
YDH-İngiliz Times gazetesinin dün ABD yapımı güdümlü füzelerin Suriye’deki militanlara verildiğini bildirirken, 15 Nisan’da bu füzelerden biriyle İdlib'de yapılan operasyonun görüntüleri yayımlandı.
Times gazetesi, zırhlı araçlara karşı kullanılan güdümlü füzelerden 5 tanesinin Özgür Suriye Ordusu’na bağlı “Hazm Hareketi” adlı gruba verildiğini bildirdi.
Hazm Hareketi adlı grubun komutanı Abdullah Avda, Washington Post’a yaptığı açıklamada silahların menşei hakkında “Dost ülkelerden bize ulaşan bu silahlar, ABD’nin ‘Suriye’nin Dostları’ grubuna mensup ülkelere bizi desteklemeleri için izin verdiğinin olumlu bir göstergesidir. Bu füzeler, Körfez ülkeleri ile Libya’dan elde edilebiliyor. Amerikalılar, bu füzeleri bize satabilecek ülkelerin geniş bir listesini elinde bulunduruyor” dedi.
İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen Debka sitesi de geçen hafta omuzdan atılan SA-16 füzeleriyle Amerikan yapımı güdümlü TOW füzelerinin Suriyeli muhaliflere verildiğini bildirmişti.
Debka, bu füzelerin Amerika ve Suudi Arabistan’ın işbirliği ile Türkiye ve Ürdün üzerinden Suriye’deki gruplara verildiğini bildirmişti.
İlk kez 1970’de kullanılan TOW füzelerinin hala tanklara karşı en etkili füzelerden biri olduğu bildiriliyor.
İlgili Haberler
İsrail, Suriye'nin güneyinde 10 günde 140 baskın düzenledi
02 Kasım 2026 19:16
Colani rejiminin “Körfez güvenliği” çıkışı yeni soruları beraberinde g…
02 Kasım 2026 09:35
Şeybani: Mekke İttifakı’na katılmayı değerlendiriyoruz
31 Ekim 2026 16:08
Suriye’deki güvenlik karmaşası Lübnan’ı da tehdit ediyor
28 Ekim 2026 11:11
