HABERLER    KÜRDİSTAN
ARAP DÜNYASI | FİLİSTİN | IRAK | İRAN | İSRAİL | LÜBNAN | ASYA | RUSYA | KÜRDİSTAN | ANALİZLER | KİMDİR? | RÖPORTAJ | MEDYA |
24-10-2011 tarihinde, 13:33 saatinde eklendi
Barzani, cumartesi Tahran’da
Barzani, cumartesi Tahran’da
YDH- Kuzey Irak’taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin cumartesi günü İran’a resmi bir ziyarette bunacağı bildirildi.

 

YDH- Kuzey Irak’taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin cumartesi günü İran’a resmi bir ziyarette bunacağı bildirildi.

Kurdpress haber ajansına demeç veren Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Tahran Temsilcisi Nazım Debbağ, Barzani’ni önümüzdeki cumartesi siyasi ve ekonomik yetkililerden oluşan bir heyetle Tahran’ı ziyaret edeceğini söyledi.

Nazım Debbağ, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin, İranlı üst düzey yetkililerle ikili ve bölgesel meseleler konusunda görüş alışverişinde bulunacağını belirterek ikili ticari ilişkilerin geliştirilmesi, sınırdaki güvenlik sorunları ve Kürdistan Bölgesel Yönetimiyle İran arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi gibi konuların görüşmelerin eksenini oluşturacağını ifade etti.

Bir ay kadar önce de Neçirvan Barzani, Mesud Barzani’nin temsilcisi sıfatıyla Tahran’ı ziyaret etmiş ve bu ziyaretten kısa bir süre sonra da PKK’nın İran kolu olarak nitelenen PJAK, militanlarını İran topraklarından çekmişti.

Siyasi gözlemciler, PJAK’ın İran topraklarından çekilmesinde düzenlenen askeri operasyonların ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi üzerinde oluşturulan baskının etkili olduğunu ifade ediyorlar.

Geçtiğimiz hafta Türkiye’ye gelen Neçirvan Barzani, Mesud Barzani’nin yakında Türkiye’yi ziyaret edeceğini açıklamıştı.

Paylaşım
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış
Diğer İlgili Başlıklar
“Kürtler İbrahim Caferi’nin başbakanlığını onaylıyor” 17-05-2012 tarihinde eklendi
KYB ile Goran ilişkileri normalleşiyor 10-05-2012 tarihinde eklendi
Barzani: Kürtler göçmen veya misafir değil 08-05-2012 tarihinde eklendi
Kürdistan İslam Birliği yeni başkanını seçti 03-05-2012 tarihinde eklendi
Kürtler hiçbir şey alamadan Maliki’nin vaatlerini bekliyor 23-04-2012 tarihinde eklendi
Kürdistan Bölgesi: Exxon Mobil anlaşmaya bağlı 06-04-2012 tarihinde eklendi
Erbil’den Suriyeli Kürtlere askeri eğitim 30-03-2012 tarihinde eklendi
Barzani, “nevruz müjdesini” niye erteledi 24-03-2012 tarihinde eklendi
Kürdistan İslam Birliği lider değişikliğine hazırlanıyor 03-03-2012 tarihinde eklendi
Bağdat’tan Erbil’e Suriye uyarısı 29-02-2012 tarihinde eklendi
Baş Yazı
Alptekin DURSUNOĞLU
Üçgenler metaforu ve Türkiye’nin Suriye politikası
Siyasi Analizler
En Çok
Okunan Yorumlanan Paylaşılan
Hava Durumu
İstanbul Ankara İzmir
ISTANBUL ANKARA IZMIR
Piyasa Verileri
Anket
Türkiye'nin Suriye politikasını nasıl buluyorsunuz?
Doğru
Yanlış
Yakın Doğu Haber ® 2006 - 2012
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım