HABERLER    ARAP DÜNYASI
ARAP DÜNYASI | FİLİSTİN | IRAK | İRAN | İSRAİL | LÜBNAN | ASYA | RUSYA | KÜRDİSTAN | ANALİZLER | KİMDİR? | RÖPORTAJ | MEDYA |
09-02-2012 tarihinde, 10:01 saatinde eklendi
ABD vatandaşlığından, Libya istihbarat servisi başkanlığına
ABD vatandaşlığından, Libya istihbarat servisi başkanlığına
YDH- Libya Ulusal Geçiş Konseyi İstihbarat Servisi Başkanlığına eski bir Amerikan vatandaşı olan Salim el-Hasi’yi atadı.

 

YDH- Libya Ulusal Geçiş Konseyi İstihbarat Servisi Başkanlığına eski bir Amerikan vatandaşı olan Salim el-Hasi’yi atadı.

Rusya el-Yovm televizyonunun haberine göre Libya Ulusal Geçiş Konseyi Basın Komitesi Başkanı Muhtar el-Cidal, Ulusal Geçiş Konseyi’nin İstihbarat servisinin başkanlığına Salim el-Hasi’yi atadığını açıkladı.

Muhtar el-Cidal, Salim el-Hasi’nin daha önce Amerikan vatandaşı olduğunu belirterek, Hasi’nin Amerikan vatandaşlığının iptal edilmesinden sonra istihbarat servisinin başkanlığına atamasının yapıldığını söyledi.

El-Hasi, Libya istihbarat servisi başkanlığına atandıktan sonra yaptığı açıklamada “Omuzlarıma oldukça ağır bir yük konuldu. Burada  yapacağım ilk şey, istihbarat teşkilatının yapısını elden geçirmek ve halka ve ülkeye hizmet yönünde geleceğe ilişkin öncelikleri değiştirmek olacaktır” dedi.

Muammer Kaddafi yanlılarının hareketlerinin dikkatle izlendiğini belirten Libya’nın yeni İstihbarat Servisi Başkanı Salim el-Hasi, “Biz servisin eski üyelerinin bazılarından yeniden istifade edebiliriz. Ama bu teşkilatın yapısının gözden geçirilmesinden sonra olabilecek bir şey” dedi.

1962 yılında Libya’nın doğusundaki Şahan kentinde doğan Salim el-Hasi, 1981 yılında yurt dışındaki Libya Ulusal Kurtuluş Cephesi adlı bir muhalif örgüte katılmış; ancak 1993 yılında örgüt içindeki görüş ayrılığından dolayı örgütten ayrılarak siyasi mücadelesini bağımsız bir muhalif olarak sürdürmüştü.

      

Paylaşım
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış
Diğer İlgili Başlıklar
Şam’da patlama, 5 ölü 22-05-2012 tarihinde eklendi
Özgür Suriye Ordusu: BM gözlemcileri İran’la anlaştı Annan planı bitti 21-05-2012 tarihinde eklendi
Yemen saldırısını el-Kaide üstlendi 21-05-2012 tarihinde eklendi
Yurtdışındaki Mısırlıların tercihi Ebu’l- Futuh 20-05-2012 tarihinde eklendi
Suriye İhvanı’ndan Türkiye’ye kılavuzluk 19-05-2012 tarihinde eklendi
Times: ABD Suriyeli isyancıları silahlandırıyor 17-05-2012 tarihinde eklendi
Kürt muhalif, İsrail’den Suriye’de federal yapıyı desteklemesini istedi 17-05-2012 tarihinde eklendi
“Şeyh Abbas Leham, Faruk Tayfur’un emriyle öldürüldü” 17-05-2012 tarihinde eklendi
ABD: Suriyeli muhaliflere silah vermiyoruz 17-05-2012 tarihinde eklendi
İdlib’de kaçırılan BM gözlemcileri serbest bırakıldı 16-05-2012 tarihinde eklendi
Baş Yazı
Alptekin DURSUNOĞLU
Üçgenler metaforu ve Türkiye’nin Suriye politikası
Siyasi Analizler
En Çok
Okunan Yorumlanan Paylaşılan
Hava Durumu
İstanbul Ankara İzmir
ISTANBUL ANKARA IZMIR
Piyasa Verileri
Anket
Türkiye'nin Suriye politikasını nasıl buluyorsunuz?
Doğru
Yanlış
Yakın Doğu Haber ® 2006 - 2012
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım