ABD’nin İran ambargosunda 11 delik
YDH- Amerika, İran’a uyguladığı petrol ambargosu planından 11 ülkeyi istisna etmek zorunda kaldı.
YDH- Amerika, İran’a uyguladığı petrol ambargosu planından 11 ülkeyi istisna etmek zorunda kaldı.
Fransız haber ajansının bildirdiğine göre Amerikan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, 10 Avrupa Birliği ülkesi ile İran’dan petrol alımını azaltacağını açıklayan Japonya’yı istisna ettiklerini açıkladı.
Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, AB ülkeleriden Belçika, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Almanya, Yunanistan İtalya, Hollanda, Polonya ve İspanya’yı İran’a yaptırım planından istisna ettiklerini açıkladı.
Clinton, İran’a ambargo planından istisna edilen ülkelerin ambargoya katılma yönünde adım atmasının kolay olmadığını belirterek “bu ülkeler, dünya ekonomisi için hassas olan böylesi bir dönemde enerji ihtiyaçlarını yeniden gözden geçirmek ve İran petrolüne alternatifler bulmak durumundadır” dedi.
Açıklamasında Japonya’ya da değinen ABD Dışişleri Bakanı Hilarry Clinton, “Japonya, İran’dan yaptığı petrol ithalatını ciddi ölçüde azaltmayı başardı. Diğer ülkelerin de Japonya’yı model almaları gerekiyor” diye konuştu.
İlgili Haberler
Hürmüz'de yasak bölgeye giren petrol tankeri mayına çarptı
15 Eylül 2026 12:15
İsrail basını İran savaşındaki ABD “fiyaskosunu” yazdı
15 Eylül 2026 09:10
Trump'ın savaşı Körfez'in ABD'ye trilyonluk yatırım planlarını vurdu
15 Eylül 2026 08:29
İran'dan ABD'nin İHA filosuna bir darbe daha
14 Eylül 2026 13:34
