İşbirlikçi el-Fetih Hamas'ı hedef aldı

img
İşbirlikçi el-Fetih Hamas'ı hedef aldı YDH

El-Fetih, Mahmud Abbas'ın Ramallah'ta yeni hükümeti atamasını 'bölünmeyi derinleştiren anlamsız bir adım' olarak değerlendiren Hamas'ı hedef aldı.




YDH - El Fetih, Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın Muhammed Mustafa'yı yeni teknokrat hükümetinin başına getirme kararını eleştiren Hamas'ı hedef aldı.

Hamas, İslami Cihad tarafından da desteklenen bir açıklama yaparak Muhammed Mustafa'nın başbakanlığa atanmasını eleştirmişti. Açıklamada "Ulusal uzlaşı olmadan bir hükümet kurmak Filistinliler arasındaki bölünmeyi derinleştiren anlamsız bir adımdır. Bu adım Özerk Yönetimin liderlik krizinin derinliğini, gerçeklikten kopukluğunu ve halkımızla arasındaki uçurumun büyüklüğünü gösteriyor," denmişti.

Buna karşılık Mahmud Abbas liderliğindeki el-Fetih Hareketi Hamas'ın söylemini "dışlayıcı ve ayrıştırıcı" diye niteledi.

El Fetih'ten yapılan açıklamada, "Merak ediyoruz, Hamas 1948 felaketinden çok daha korkunç ve acımasız bir felakete yol açan 7 Ekim macerasına atılmaya karar verirken Filistin liderliği içinde kime danıştı? Hamas şu anda İsrail ile müzakere ederken ve liderlerinin kişisel güvenliğini garanti altına almaktan başka bir amaç gütmeden taviz üstüne taviz verirken Filistin yönetiminde kime danıştı?" denildi.

El-Fetih ayrıca Hamas'ı "Gazze ve Filistin arenasındaki ayrıştırıcı rolünü sürdürmek için" İsrail rejimi ile anlaşmaya çalışmakla suçladı.

Açıklamada, "Halkından ve Gazze'de yaşadıkları korkunç ve trajik gerçeklikten kopmamış her rasyonel insan, tüm Filistinliler için birincil önceliğin savaşı derhal durdurmak, bölgeye yardım sağlamak, Şerid'i yeniden inşa etmek ve Filistin anavatanını yeniden birleştirmek olduğunu bilir. Hamas yaptığı açıklamada önceliğinin bu olmadığını belirtmiştir," ifadeleri kullanıldı.

İran'ın da hedef alındığı açıklamada, şöyle devam edildi: "Başbakan adayı Muhammed Mustafa, Filistin halkına sadece üzüntü getiren ve hiçbir şey elde edemeyen sahte gündemlerle değil, ulusal bir gündemle donanmıştır. Hamas bizden İran'dan bir başbakan atamamızı ya da Tahran'ın bizim için bir başbakan atamasını mı bekliyor?"

Bunun yanı sıra el-Fetih, Hamas'ın siyasi liderlerini de hedef alarak "Görünüşe göre 7 yıldızlı otellerde rahatça yaşıyorlar, adaletten habersizler. Hamas liderlerinin çoğunun neden yurt dışında yaşadığını ve neden aileleriyle birlikte kaçarak Filistin halkını korumasız bir şekilde acımasız bir savaşla karşı karşıya bıraktıklarını merak ediyoruz," diye eklendi.



Makaleler

Güncel