İsrail hükümetinde kavga, Netanyahu toplantıya çağrılmadı

img
İsrail hükümetinde kavga, Netanyahu toplantıya çağrılmadı YDH

İbrani medyasında yer alan haberlere göre, İsrailli yetkililer arasındaki iç anlaşmazlıklar tırmanmaya devam ediyor.




YDH- ISNA’nın bildirdiğine göre, İsrail Savaş Kabinesi’nin bir üyesi olan Gideon Saar, önümüzdeki birkaç gün içinde kabineye katılmadığı takdirde istifa edeceğini söyledi.

İsrail Kanal 12 televizyonu, Gideon Saar’ın şu sözlerini aktardı: "En başından beri, etkili olana kadar kabinede kalacağımı ve şu anda savaş kabinesi dışında etkili olmayacağımı söyledim."

‘Yeni Umut’ partisinin lideri Saar, geçen hafta Benny Gantz liderliğindeki ‘Resmi Kamp’ koalisyonundan çekildiğini duyurmuş ve savaş kabinesine katılması çağrısında bulunmuştu.

İbranice medya ayrıca, savaş kabinesindeki Başbakan Benyamin Netanyahu ile Savunma Bakanı Yoav Gallant arasında ayrılıkların yaşandığını da bildirdi.

Kanal 12, Netanyahu'nun muhalefeti nedeniyle savaş kabinesinin dün gece toplantı yapmamasının ardından, savunma bakanının Netanyahu'nun katılımı olmadan bir toplantı yaptığını, bu toplantıya Mossad, Şabak ve esir takası görüşmelerinde bulunan üst düzey yetkililerin katıldığını söyledi.

Habere göre, Netanyahu önceki görüşmelerden farklı olarak toplantıya davet edilmedi.

Gallant tarafından düzenlenen bu toplantıda, katılımcılara olası bir esir takası anlaşması hakkında bilgi verildi. Üst düzey yetkililer, güvenlik ve askeri yapının konumunu tartıştı ve anlaşmanın yürürlüğe girmesini engelleyen boşlukların neler olduğu üzerinde duruldu.

Toplantının, Başbakan Benyamin Netanyahu'nun dün kabine toplantısı yapmayı reddetmesi ve Gallant ile esir değişimi hakkında görüşmeyi kabul etmemesinin ardından yapıldığı kaydedildi.

Netanyahu'nun ofisinden ise başbakanın toplantıya katılmaması hakkında şu açıklamada bulunuldu: "Dün kabinenin, yarın Katar'a gidecek müzakere heyetini bilgilendirmek için toplanacağı açıklandı. Bu nedenle dün gece kabine toplantısı talebi, manşetlere çıkmak için hayali bir girişimden başka bir şey değil."

Filistin Direnişi’nin operasyonu sonrası, İsrail rejiminde benzeri görülmemiş siyasi bölünmeler yaşandığını söyleyen yetkililer, Netanyahu’nun bu dönemde bir eleştiri dalgasıyla karşı karşıya kaldığını ve çoğu İsraillinin, yaşanan yenilgiden onu sorumlu tuttuğunu belirtiyor.



Makaleler

Güncel