İsrail katliama doymuyor

img
İsrail katliama doymuyor YDH

İsrail güçlerinin Deyr el-Beleh'ta bir katliam daha gerçekleştirerek çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybetmesine neden olduğu açıklandı.




YDH- El-Meyadin, bugün günü şafak vakti İsrail'in, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Beleh kentinin Bişara Mahallesi’nde bir evi bombalaması sonucu çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve birçoğunun da yaralandığını bildirdi.

İsrail hava saldırılarının cumartesi akşamı Gazze Şehri üzerinde yoğunlaştığını ve şehrin batı kesimindeki el-Cela Caddesi'ndeki Nebil Binası'na odaklandığını söyleyen el-Meyadin, eş zamanlı olarak, İsrail güçlerinin yine şehrin batısında yer alan el-Şati kampına bir dizi baskın düzenlediğini belirtti.

İsrail'in bir baskını da Gazze Şehri'ndeki el-Ghafri Kavşağı civarını hedef aldı.

Yerel medya organları, İsrail uçaklarının ez-Zeytun Mahallesi’nin güneyinde yer alan Kuveyt Döner Kavşağı civarını hedef aldığını ve el-Nasr Mahallesi’ndeki Kudüs Açık Üniversitesi yakınlarında baskınlar düzenlediğini bildirdi.

İsrail hava saldırıları Gazze Şeridi'nin güney bölgesini, özellikle de Han Yunus şehrinin doğusunu da vurdu. Bu bölgede, bir İsrail saldırısı doğu Beni Suheyla bölgesinde bulunan el-Alem döner kavşağı civarını hedef aldı.

El-Meyadin, İsrail rejiminin eş zamanlı olarak, Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinlilere karşı soykırım savaşının bir parçası olarak aç bırakma planını da sürdürdüğünün altını çizdi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), devam eden saldırılar sonucunda Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki çocuklar arasında akut beslenme yetersizliğinin sadece bir ay içinde iki katına çıktığını bildirdi.

Birleşmiş Milletler'e göre, Gazze'deki 2.2 milyon Filistinli -neredeyse tüm nüfus- "kriz ya da daha kötü düzeyde gıda güvensizliği" yaşıyor. Yarım milyon kişi ise "felaket" düzeyinde gıda güvensizliği yaşıyor.

 



Makaleler

Güncel