Haaretz: İsrail direniş eksenini hafife aldı

img
Haaretz: İsrail direniş eksenini hafife aldı YDH

İsrail basını, İran'ın siber savaş kabiliyetlerini geliştirdiğini ve işgal rejiminin 7 Ekim'den önce Hamas'ı hafife aldığını yazdı.




YDH - İsrail gazetesi Haaretz'de yer alan makalede, İran'ın siber savaş kabiliyetlerine yatırımı artırdığı ve Siyonist rejime karşı uzun vadeli bir asimetrik yıpratma stratejisi benimsediği belirtildi.

İsrail'in eski ulusal güvenlik danışman yardımcısı olan ve Ulusal Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü (INSS) adlı düşünce kuruluşunda kıdemli araştırmacı olarak görev yapan Chuck Freilich, İran'ın siber savaş kapasitesini güçlendirdiğine dikkat çekti.

Freilich, "İran, diğer alanlarda olduğu gibi siber alanda da başarısızlıklarından ve zayıflıklarından ders çıkarma konusunda kanıtlanmış bir beceriye sahip. Her yıl çok sayıda mühendis yetiştiriyor, ABD ve İsrail'in yöntemlerinden öğreniyor," değerlendirmesini yaptı.

İşgal rejiminin 7 Ekim'deki aşağılanma ve Gazze'deki bataklığa dönüşen savaştan sonra hiç bu kadar savunmasız görünmediğini anımsatan uzman, İsrail'in savunması sağlam görünse de, tıpkı Hamas'ın 7 Ekim'de gelişmiş kabiliyetlerimize düşük teknolojili bir yanıt vererek bizi şaşırtması gibi, rehavete kapılamayız," ifadelerini kullandı.

Siber savaş alanının abartılmadığı ve 7 Ekim'den önce Hamas'ı 'büyük ölçüde hafife aldıklarını' kaydeden Freilich, şöyle devam etti:

"Yıkıcı siber tehdit henüz tam olarak gerçekleşmediği için çok daha gelişmiş bir akıl hocası olan İran'ı hafife almak ahmaklık olur. İşler ters gidene kadar buzdağı da Titanik için bir tehdit oluşturmuyordu."



Makaleler

Güncel