Trump'tan İsrail'e: Savaşı bir an önce bitirin

img
Trump'tan İsrail'e: Savaşı bir an önce bitirin YDH

Eski ABD Başkanı Trump, işgal rejimine Gazze'de bir an önce barış sürecine başlaması çağrısında bulundu.




YDH - Eski ABD Başkanı ve bu yıl düzenlecek olan başkanlık seçimlerinde Joe Biden'ın rakibi olan Donald Trump, Fox News televizyonunun 'MediaBuzz' programına verdiği mülakatta İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya Gazze'deki savaşı bir an önce sona erdirmesi çağrısında bulundu.

Trump, 7 Ekim'den bu yana ilk kez Gazze'deki savaşın sona erdirilmesi çağrısında bulunuyor.

Cuma günü verdiği mülakatta da Siyonist rejime hitaben Trump, "Korkunç bir istila yaşadınız. Bu gerçekleşti. Bu arada ben başkan olsaydım bu asla gerçekleşmezdi," demişti.

Dün Fox News sunucusu Howard Kurtz'un sorularını yanıtlayan Trump, Netanyahu'ya yönelik "Bu işi bir an önce bitirmeli ve barış dünyasına geri dönmelisiniz. Dünyada barışa ihtiyacımız var... Orta Doğu'da barışa ihtiyacımız var," ifadelerini kullandı.

Trump, Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer'in İsrail'de iktidar değişikliği yapılması yönündeki çağrısının da iç politikayı hedef aldığını da sözlerine ekledi.

Schumer'in işgal rejimine 'sırt çevirdiğini' dile getiren Trump, "'Nereden daha fazla oy alabilirim' diye bakıyor ve sanırım Filistinlileri görüyor, yürüyüşleri görüyor ve biliyorsunuz, büyükler ve 'İsrail yerine bu yoldan gitmek istiyorum' diyor," yorumunu yaptı.



Makaleler

Güncel