Netanyahu, ABD'ye yeniden heyet gönderiyor

img
Netanyahu, ABD'ye yeniden heyet gönderiyor YDH

Netanyahu'nun ofisi, muhtemel Refah işgalini görüşmek üzere heyetiniWashington'a geri göndermeyi kabul etti.




YDH - Axios'a konuşan dört ABD'li ve İsrailli yetkiliye göre İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Refah'a yönelik saldırıyla ilgili istişarelerde bulunmak üzere iki üst düzey İsrailli yetkiliyi önümüzdeki hafta Washington'a göndermeyi planlıyor.

Daha pazartesi günü Netanyahu, ABD'nin Gazze'de ateşkes ve Hamas'ın elindeki esirlerin serbest bırakılması çağrısında bulunan BM Güvenlik Konseyi kararını veto etmemesini protesto etmek için gönderdiği heyetin seyahatini iptal etmişti.

Bununla birlikte, iptal edilen gezinin ve esir takası müzakerelerindeki çıkmazın yarattığı durum, Netanyahu ile Biden yönetimi arasında halihaızrda kötü olan ilişkileri daha da gerdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, yaptığı açıklamada "Başbakanlık Refah'la ilgili toplantıyı yeniden planlamayı kabul etti," dedi ve Refah'la ilgili görüşmelerin 'acil' olduğunu sözlerine ekledi.

Potala konuşan ABD'li bir yetkiliye göre gezinin iptal edilmesi ve ardından gelen söylemler 'Netanyahu açısından gereksiz bir drama' olarak değerlendirildi. Üst düzey bir İsrailli yetkili de bu görüşe katılarak "Bibi hata yaptı," diye konuştu.

Salı günü erken saatlerde Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, ABD'nin İsrail heyetinin iptal edilen Washington ziyaretini gelecek hafta için yeniden planlamaya çalıştığına dair basında çıkan haberleri doğrulayamadığını ifade etmişti.



Makaleler

Güncel