İsrail ordusu Hizbullah’la savaşa hazırlanıyor

img
İsrail ordusu Hizbullah’la savaşa hazırlanıyor YDH

İsrail medyası, İsrail ordusunun bugün, Lübnan ile geniş çaplı bir savaş hazırlığını test etmek için sürpriz bir tatbikat düzenlediğini bildirdi.




YDH- Lübnan merkezli internet gazetesi el-Neşra'nın bildirdiğine göre, İsrail Kamu Yayın Kuruluşu, "İsrail ordusunun bugün, Lübnan ile kuzeyde geniş çaplı bir savaş hazırlığını test etmek için sürpriz bir tatbikat yaptığını" duyurdu.

İsrail Kanal 12 de "askeri tatbikatın farklı senaryolara ve ordunun Lübnan'la kapsamlı bir savaş planına odaklandığını" doğrulayarak, "tatbikatın ani olduğunu ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi tarafından emredildiğini, hava kuvvetleri ve istihbarat biriminin de tatbikata katıldığını" açıkladı.

Dün bir İsrail ordu sözcüsü "ordunun, hava kuvvetlerinin kuzey cephesindeki bir savaşa hazırlıklı olmasına odaklanan bu yılki eğitim programını onayladığını" duyurdu.

Sınır boyunca İsrail mevzilerine askeri operasyonlar düzenleyen Hizbullah ise Gazze'ye yönelik savaş devam ettiği sürece operasyonların süreceğini ve İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına karşılık vermeye devam edeceğini tekrardan teyit etti.

Daha önce, İsrail'in kuzeydeki yerleşimlerden göç edenlerin geri dönmesi yönündeki talepleri karşısında bir dizi uluslararası temsilci Güney Lübnan sınırında istikrarın sağlanması amacıyla Lübnan'ı ziyaret etmişti.



Makaleler

Güncel