Hizbullah: Düşman sadece güç ve direnişten anlar

img
Hizbullah: Düşman sadece güç ve direnişten anlar YDH

İsrail rejiminin Hizbullah’ın mesajlarını anlaması gerektiğini söyleyen Hizbullah Yürütme Konseyi başkan yardımcısı, İsrail’in, Lübnan'a yönelik saldırganlığını genişletmesi halinde ağır bedeller ödeyeceğinin altını çizdi.




YDH- Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Şeyh Ali Damuş, uluslararası kararları görmezden gelmeye alışkın olan İsrail rejiminin, BM Güvenlik Konseyi’nin ramazan ayında Gazze’de saldırıları durdurma kararına uymasını beklemediklerini söyledi.

Şeyh Ali Damuş, İsrail’in “çünkü bu dilden anlamayan, sadece güç ve direniş mantığından anlayan bir düşman olduğunu” söyledi.

Hizbullah’ın İsrail’e karşı yürütülen savaş sırasında hayatını kaybeden Ali Muhammed Fakih onuruna güneydeki Ensariye kasabasında düzenlediği törende konuşan Şeyh Damuş şunları söyledi:

“ABD’nin ateşkes kararına karşı veto kullanmaması, ABD yönetimini Gazze’de yaşanan ve yaşanmakta olan olaylardaki sorumluluğundan kurtarmayacak, zira Washington soykırım ve açlık savaşından birinci derecede sorumlu.”

“İsrail ve ABD arasındaki ihtilafın, saldırının ilkesi ve temel hedefleri konusunda olmayıp, savaşın gidişatı ve Gazze’nin geleceği ile ilgili bazı ayrıntılar konusundaki görüş ayrılığından kaynaklandığını” vurgulayan Şeyh Damuş şöyle devam etti: “Amerika saldırıyı sürdürmeye kararlı ve düşman ne pahasına olursa olsun hedeflerine ulaşana kadar ateşkesi durdurmayı reddediyor. Ancak aynı zamanda bundan doğrudan sorumlu tutulmaktan kaçınmaya çalışıyor.”

Biden yönetiminin İsrail ile farklı görüşte olduğunu vurgulamak istemesinin ardındaki nedenin, yaklaşan Amerikan seçimiyle ilgili olduğunu söyleyen Şeyh Damuş şunları vurguladı: “ABD saldırganlığı gerçekten sona erdirmek isteseydi, bunu doğrudan yapardı, çünkü düşmana baskı yapmak için birçok araca sahip ve saldırganlığını durdurması için ona silah ve mühimmat sağlamayı durdurması yeterli.”

Şeyh Damuş, düşmanın Direniş karşısında başarısız olup hedeflerine ulaşamadığını kaydederek, Netanyahu’nun saldırganlığı sürdürme konusundaki ısrarının Refah’a girse bile kendisine hiçbir sonuç getirmeyeceğini belirtti. Damuş, “Çünkü Refah’taki durum Han Yunus ve Gazze’nin kuzeyindeki durumundan daha iyi olmayacak” dedi.

“Lübnan’daki İslami Direniş’in Lübnan’ı savunmak ve Gazze’yi desteklemek için çatışmayı sürdürdüğünü” kaydeden Damuş, “Lübnan Direnişi’nin İsrail’in her saldırısına hızlı ve kararlı bir şekilde yanıt verdiğini” bildirdi.

Damuş, “Direniş’in kararının tırmanmaya tırmanmayla ve genişlemeye genişlemeyle karşılık vermek olduğunu” belirtti.

Damuş sözlerini şöyle tamamladı: “Düşman, Direniş’in mesajlarını anlamalı, bilmeli ki Direniş caydırılmamıştır. Direniş, Lübnan'a yönelik saldırganlığını genişletmesi halinde düşmana ağır bedeller ödetmeye hazırdır. Bizler sahanın adamlarıyız, bedeli ne olursa olsun halkımızı ve ülkemizi sonuna kadar korumaya kararlıyız.”



Makaleler

Güncel