Irak Direnişi, İsrail karakolunu vurdu

img
Irak Direnişi, İsrail karakolunu vurdu YDH

Irak İslami Direnişi, yaptığı açıklama ile İsrail askeri karakolunu vurduklarını duyurdu.




YDH- Irak İslami Direnişi, bugün sabah erken saatlerde, işgal altındaki Suriye Golan'ında bulunan bir İsrail askeri karakolunu insansız hava araçlarıyla vurduğunu duyurdu.

Açıklamada, bu operasyonun “direniş yolunun devamı, Gazze Şeridi halkına destek ve İsrail işgal varlığının Gazze'deki Filistin halkına karşı işlediği katliamlara yanıt olarak gerçekleştirildiği” belirtildi.

Ayrıca, “Gazze'yi desteklemek üzere düşmanın kalelerini vurmaya devam etme kararlılığını” teyit etti.

Irak Direnişi bundan 3 gün önce de işgal altındaki Filistin topraklarındaki Ovda hava üssünü insansız hava araçları kullanarak hedef aldığını bildirmişti.

Aynı gün gerçekleştirilen kinci operasyonda ise Direniş’in insansız hava araçları yine işgal altındaki topraklarda bulunan İsrail'in Speer askeri tesisini vurmuştu.

Irak'taki İslami Direniş son aylarda Gazze halkıyla dayanışma amacıyla Ben Gurion Havaalanı'na, Tel Aviv'deki bir elektrik santraline ve İsrail'in önemli limanlarına yönelik çok sayıda saldırı da dahil olmak üzere birçok önemli operasyon gerçekleştirdi.

Ayrıca, Washington'un Gazze'deki İsrail soykırımına verdiği desteğe tepki olarak, Irak ve komşu Suriye'deki ABD askeri üslerine de saldırılar düzenleyen Irak İslami Direnişi, İsrail rejiminin işgal altındaki topraklardaki Savunma Bakanlığı’nın merkezini bir insansız hava aracıyla hedef almıştı.



Makaleler

Güncel