John Bolton: İsrail ve ABD için büyük bir başarısızlık

img
John Bolton: İsrail ve ABD için büyük bir başarısızlık YDH

Eski Ulusal Güvenlik danışmanı, İran saldırılarını “İsrail ve Amerika'nın caydırıcılığının büyük başarısızlığı” olarak nitelendirdi.




YDH- Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton İran'ın hafta sonu gerçekleştirdiği saldırıların İsrail ve ABD'nin caydırıcılığı açısından "büyük bir başarısızlık" olduğunu söyledi.

Amerikan gazetesi The Hill'in bildirdiğine göre, Bolton, cumartesi gecesi CNN'den Wolf Blitzer'e verdiği demeçte şunları söyledi: "Bu gece yaşadığımız şey, İsrail ve Amerika'nın caydırıcılığının büyük bir başarısızlığıydı. Büyük bir başarısızlık, 200 balistik füze, seyir füzesi, insansız hava aracı başarısızlığı. Her ne kadar çok az hasar varmış gibi görünse de nihai değerlendirmeyi alana kadar dua edelim. Ölü sayısı düşükse ya da hiç yoksa Tanrı'ya şükürler olsun."

İsrail'in “orantısız bir karşılık vermesinin bölgedeki caydırıcılığı arttırabileceğini” söyleyen Bolton, sözlerine şöyle devam etti: "Bence bu da tanım gereği İsrail'in tepkisinin -ki bir tepki olmalı- orantılı olmaması gerektiği anlamına geliyor. Çok daha güçlü olmalı, çünkü caydırıcılık yeniden tesis edilemediğinde düşmana, gelecekteki herhangi bir saldırıyla elde etmeyi umabilecekleri bir kazancın, verilecek zarardan daha ağır basacağını öğretmek zorunda kalırsanız."

Beyaz Saray ulusal güvenlik iletişim danışmanı John Kirby de Başkan Biden'ın saldırının ardından bölgede daha büyük bir savaş yaratmak "istemediğini" söyledi.

Kirby, NBC'nin "Meet the Press" programında yaptığı açıklamada, "Ayrıca İsrail, dediğim gibi, yalnız olmadıklarını, dostları olduğunu bir kez daha gösterdi" dedi.

Kirby şu hususun altını çizdi. "Yani Başkan net konuştu. Bunun tırmandığını görmek istemiyoruz. İran ile daha geniş çaplı bir savaş istemiyoruz. Bence önümüzdeki saatler ve günler bize çok şey gösterecek.”



Makaleler

Güncel