Marandi: Operasyon direnişi güçlendirdi, İsrail'i zayıflattı

img
Marandi: Operasyon direnişi güçlendirdi, İsrail'i zayıflattı YDH

İranlı siyaset bilimci Muhammed Marandi, İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarının Filistin direnişini güçlendirdiğini ve işgal rejimini zayıflattığını vurguladı.




YDH - İran'ın nükleer müzakere heyetinin danışmanlarından ve Tahran Üniversitesi Profesörü Muhammed Marandi, İsrail'in İran'ın Suriye'deki konsolosluğunu hedef alan saldırgan eylemine dönük misillemenin ardından yorum yaptı.

Lübnan merkezli el-Meyadin kanalına demeç veren Marandi, İran'ın Lübnan ya da Suriye'de bile olsa herhangi bir yerde tesislerine ya da görevlilerine dönük her saldırıya karşılık vereceğini söyledi.

Marandi, 'İsrail'in İran'a herhangi bir yerde saldırması halinde İran tarafından cezalandırılacağını' vurguladı. 

İran'ın işgal altındaki Filistin'de Siyonist rejime ait hedefleri vurmasıyla ilgili olarak Marandi, söz konusu operasyonun sınırlı olduğu, sadece 12 gelişmiş füze bulunduğu ve eski insansız hava araçları ve gelişmiş olmayan füzeler kullanılarak gerçekleştirildiğine işaret etti.

ABD'nin İran saldırısına karşılık vermek için bir milyar dolardan fazla harcadığını, İran'ın ise sadece birkaç milyon dolar harcadığını sözlerine ekleyen Marandi, Tahran'ın düşük maliyetli insansız hava araçlarını kasıtlı olarak gönderdiğini ve bu nedenle saldırının Siyonist rejim açısından maddi ve manevi açıdan maliyetli olduğunu belirtti.

Uzman, ABD, Birleşik Krallık ve Fransa tarafından kullanılan savunma sistemlerinin çok daha pahalı olduğunu ve Ukrayna'da görüldüğü gibi hızla tükendiğini de sözlerine ekledi.

Marandi, İran'ın operasyonla ABD'ye ve üslerine ev sahipliği yapan Körfez ülkelerine aynı anda iki mesaj göndermek istediğini, bunun da söz konusu üslerin İslam Cumhuriyeti'ne karşı kullanılması halinde saldırıya uğrayacakları olduğunu kaydetti.

Uzman, İran'ın saldırılarının hiç şüphesiz Filistin direnişinin konumunu güçlendirdiğini ve İsrail'i zayıflattığını ifade etti.



Makaleler

Güncel