Rusya: İran'ın İsrail'e saldırısı durup dururken olmadı

img
Rusya: İran'ın İsrail'e saldırısı durup dururken olmadı YDH

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, Siyonist rejime BM Güvenlik Konseyi kararlarına riayet etmemesi nedeniyle tepki gösterdi ve bunun 'Konsey'e gösterilen açık bir saygısızlık' olduğunu söyledi.




YDH - Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, İran'ın 14 Nisan gecesi Siyonist rejimi hedef alan operasyonunu değerlendirdi.

New York'taki BM Genel Merkezinde konuşan Nebenzya, İsrail'in Suriye'deki İran konsolosluğuna yönelik saldırısı karşısında BM Güvenlik Konseyi'nin tepkisiz kalmasını kınarken, Orta Doğu'da akan kanın durdurulması çağrısında bulundu.

"Bugünkü toplantının aksine, 2 Nisan'da Konsey'i bilgilendirmeyi teklif etmemiş olmanız esef vericidir," diyerek Rusya'nın İsrail'in Şam'daki konsolosluk binasına düzenlediği saldırıyı ele almak üzere acil bir brifing düzenlediğini vurguladı.

Siyonist rejimi BMGK kararlarına riayet etmemekle eleştiren Nebenzya, bunu 'Konsey'e, burada üye olarak oturanlara gösterilen açık bir saygısızlık ve Güvenlik Konseyi tarafından alınan kararların tamamen göz ardı edilmesi' olarak nitelendirdi.

Rus diplomat, "Bu şiddetli çatışma ve akan kan durdurulmalıdır. Tüm uluslararası toplumun durumu yatıştırmak için gerekli tüm çabaları göstermesinin aciliyet arz ettiğini düşünüyoruz," diye konuştu.



Makaleler

Güncel