WSJ: İsrail, İran'ın fırlattığı balistik füzelerin sadece yarısını düşürebildi

img
WSJ: İsrail, İran'ın fırlattığı balistik füzelerin sadece yarısını düşürebildi YDH

Siyonist rejimin İran'ın 14 Nisan gece düzenlediği operasyonda füzelerin 'yüzde 90'ını durdurduğunu' iddia etmesine rağmen Batı basını, durumun pek de öyle olmadığını ortaya koydu.




YDH - Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, İran'ın 14 Nisan gece Siyonist rejim hedeflerine düzenlediği füze ve insansız hava araçlı saldırının bilançosunu ele aldı.

Gazetede yer alan makaleye göre İran, operasyon kapsamında 115 ila 130 arasında balistik füze ateşledi, ancak bunların sadece yarısı başarıyla engellendi.

Gazeteye konuşan ismi belirsiz üç Amerikalı üst düzey yetkiliye göre İran, operasyonda 115 ila 130 arasında balistik füze fırlattı ancak bunların sadece yarısı başarıyla engellendi.

Yetkililerden biri, "Bu durum İran'ın balistik füzelerinin kapasiteleri hakkında çok şey söylüyor," dedi.

Middle East Institute düşünce kuruluşunda kıdemli bir araştırmacı olan Brian Katulis de İran'ın 'korku salma ve büyük bir risk faktörü olma' kabiliyetine sahip olduğunu belirtti.

Bu arada Amerikan Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, İsrail'e yönelik yardım paketinin önümüzdeki günlerde oylamaya sunulacağını açıkladı. 

Fox News'e verdiği mülakatta Johnson, "Kongre'nin Cumhuriyetçi üyeleri ve Cumhuriyetçi Parti, İsrail'i desteklemenin gerekliliğini anlıyor ve ayrıntılar üzerinde çalışıyoruz," ifadelerini kullandı.



Makaleler

Güncel