Hizbullah’tan ‘Golani Tugayı’na pusu

img
Hizbullah’tan ‘Golani Tugayı’na pusu YDH

Lübnan Hizbullahı, Golani Tugayı'nı hedef alan patlamanın sorumluluğunu üstlendi.




YDH- Lübnan Hizbullahı, bugün İsrail ordusunun Lübnan sınırı yakınındaki Golani Tugayı’nı hedef alan patlamanın sorumluluğunu üstlenen bir açıklama yaptı.

Hizbullah, bugün Lübnan sınırı yakınında Golani Tugayı güçlerini hedef alan patlamanın sorumluluğunu üstlenen bir bildiri yayımlayarak, bu operasyonun Filistin halkını ve Gazze Şeridi'ndeki direnişini desteklemek için yapıldığını söyledi.

Bildiride şu ifadeler yer aldı: "İslami direniş savaşçıları, düşman kuvvetlerinin hareketlerini gözlemledikten ve doğru bir şekilde tahmin ettikten sonra, Lübnan topraklarında işgal altındaki Filistin sınırı yakınındaki Tel İsmail bölgesine patlayıcı yerleştirdi. Golani Tugayı güçleri sınırı geçtikten sonra patlamanın olduğu yere geldi ve bu güçler geçerken patlayıcılar patlayarak çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden oldu."

İsrail medyası da bu sabah Lübnan sınırı yakınlarında “şüpheli bir güvenlik olayı” olduğunu bildirdi.

Haberin yayınlanmasından dakikalar sonra İsrail ordusu, Lübnan sınır hattı yakınında rejime ait Golani Tugayı’na bağlı piyade birliklerinin devriyesi sırasında mayın patladığını ve 1'i ağır 4 İsrail askerinin yaralandığını duyurdu.



Makaleler

Güncel