'Dünyanın en iyi gözetleme radarları İran'ın saldırısı karşısında etkisiz kaldı'

img
'Dünyanın en iyi gözetleme radarları İran'ın saldırısı karşısında etkisiz kaldı' YDH

Emekli Amerikalı istihbarat albayı Scott Ritter, Siyonist rejimin elindeki dünyanın en iyi gözetleme radarlarının İran'ın saldırısı karşısında etkisiz kaldığına dikkat çekti.




YDH - Emekli Birleşmiş Milletler (BM) Silah Müfettişi ve Amerikan Deniz Piyadeleri istihbarat albayı Scott Ritter, X (eski adıyla Twitter) hesabından İran'ın Siyonist rejime yönelik 'Gerçek Vaat Operasyonu'a ilişkin değerledirmede bulundu.

Ritter, "ABD'nin Negev çölündeki Har Qeren'de konuşlanmış gelişmiş bir AN/TPY-2 X-band radarı bulunuyor. Bunun görevi İran'ın fırlattığı füzeleri tespit etmek ve hedefleme verilerini Dimona, Nevatim ve Ramon hava üsleri de dahil olmak üzere İsrail'in hassas bölgelerini korumak için konuşlandırılan Arrow ve David's Sling ve ABD THAAD ABM bataryalarına iletmek. İran füzeleri hem Nevatim hem de Ramon hava üslerini vurdu," anımsatmasını yaptı.

Ritter, "Dünyanın en gelişmiş füze savunma sistemleriyle birlikte çalışan dünyanın en iyi gözetleme radarları İran'ın saldırısı karşısında etkisiz kaldı," ifadelerini kullandı.

14 Nisan gecesi yaşananları Siyonist rejim açısından hezimet olduğuna işaret eden Ritter, "İsrail'in zaferi olarak göstermeye çalışan herkes bu gerçeği iyi düşünsün: Dünyanın en iyi füze savunma sistemi, korumakla görevli olduğu sahaları İran füzelerinin saldırılarından koruyamadı. Caydırıcılık üstünlüğü kimde? İsrail'de olmadığı kesin," diye ekledi.



Makaleler

Güncel