Direniş Ekseni Cephesi (15 Nisan)

img
Direniş Ekseni Cephesi (15 Nisan) YDH

Filistinli ve bölgesel direniş gruplarının 15 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirdiği başlıca operasyonlar şöyle:




YDH- Aksa Şehitleri Tugayları'nın 15 Nisan'daki operasyonları:

Gazze şehrinin güneybatısındaki İsrail ordusunun komuta ve kontrol merkezini 107 mm'lik roketle bombaladı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye kampının doğusunda konumlanan İsrail askerleri ve askeri araçlarından oluşan bir topluluğu ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladı.

İşgal altındaki Batı Şeria'daki Nablus'un Meric ekseninde İsrail güçleri ve askeri araçlarıyla makineli tüfekler ve patlayıcılarla şiddetli çatışmalara girişildi.

Kudüs Tugayları'nın 15 Nisan'daki operasyonları:

İsrail güçlerinin bir grubunu pusuya düşürdü ve işgal altındaki Batı Şeria'daki Nablus'un el-Meric bölgesindeki askeri takviye kuvvetlerini uygun silahlarla hedef aldı.

İsrail ordusunun Nuseyrat kampının kuzeyindeki Şeyh Ali Ebu Medyen'deki komuta ve kontrol merkezini ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladı.

Şehit Ömer el-Kasım Güçlerinin 15 Nisan operasyonları:

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Doğu Mezarlığı'nın doğusunda İsrail askerleri ve askeri araçlarının toplanma yerleri havan toplarıyla hedef alındı.

Mücahid Tugayları’nın 15 Nisan'daki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye kasabasının doğusunda toplanan İsrail askerlerini ağır makineli tüfeklerle hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye kasabasının doğusunda İsrail ordusunun tahkimatları ve askerleri ağır makineli tüfeklerle hedef alındı.

Hizbullah'ın 15 Nisan'daki operasyonları:

Doğu sektörü:

Saat 15:00 civarında, Lübnan'ın Şebaa kentindeki Radar sahasındaki İsrail tipi gözetleme ekipmanı uygun silahlarla hedef alındı.

Yerel saatle 17:45 civarında Lübnan'ın Kefer Şuba kentindeki Ruveysat el-Alem bölgesi füze yağmuruna tutuldu.

Yerel saatle 18:40 civarında Lübnan'ın Şebaa kentindeki Radar sahası füze yağmuruna tutuldu.

Batı sektörü:

Yerel saatle 06.20 sıralarında İsrail Golani Tugayı güçlerinin, direnişçilerin Lübnan topraklarındaki Tel İsmail'e yerleştirdiği patlayıcılarla hedef alınması sonucu can kayıpları yaşandı.  

Yerel saatle 16:55 civarında, Mitat Kışlası yakınındaki İsrail askerlerinin uygun silahlarla hedef alındı. Ölü ve yaralıların olduğu doğrulandı.

Yerel saatle 17.00 sıralarında Horş Hanita'daki İsrail askerleri roketlerle hedef alındı.



Makaleler

Güncel