Bolivarcı İttifak Gazze'deki soykırıma dikkat çekti

img
Bolivarcı İttifak Gazze'deki soykırıma dikkat çekti YDH

Bolivarcı İttifak, İsrail'in cezasız kalmasının ve Güvenlik Konseyi'nin eylemsizliğinin ve sessizliğinin, çatışmanın bölgeselleşmesi riskini önemli ölçüde artırdığını vurguladı.




YDH- El-Meyadin’in bildirdiğine göre, Latin Amerika Halkları Bolivarcı İttifakı, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği soykırımın Orta Doğu'nun istikrarını tehlikeye attığını vurguladı.

Bolivarcı İttifak yaptığı açıklamada, İsrail'in cezasız kalmasının ve Güvenlik Konseyi'nin eylemsizliğinin, özellikle de Şam'daki İran Konsolosluğu’na yönelik yasadışı saldırı karşısındaki sessizliğinin, çatışmanın bölgeselleşmesi ve öngörülemeyen sonuçlar doğurması yönünde ciddi bir risk oluşturduğunu vurguladı.

Venezüella, Küba, Bolivya, Nikaragua, Antigua ve Barbuda, Dominika, Grenada, Saint Kitts ve Nevis, Saint Lucia ve Saint Vincent ve Grenadinler'den oluşan Amerika Halkları için Bolivarcı İttifak (ALBA), Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni Gazze'de acil ve kalıcı bir ateşkesi dikkatle takip etmeye çağırdı.

İttifak, temel insani yardım hükümlerinin garanti altına alınmasının ve bölgede istikrarlı ve kalıcı barışın sağlanmasına elverişli koşulların teşvik edilmesinin öneminin altını çizdi.

Acı ve istikrarsızlığı daha da arttırabilecek herhangi bir tırmanışın önlenmesinin gerekliliğini vurguladı.

Pazartesi günü Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim'den bu yana İsrail soykırımı nedeniyle Gazze'de öldürülen Filistinlilerin sayısının 33.797'ye, yaralananların ise 76.465'e yükseldiğini bildirdi.

 



Makaleler

Güncel