Politico: Pentagon olası risklere karşı hazırlanıyor

img
Politico: Pentagon olası risklere karşı hazırlanıyor YDH

Pentagon’un, Orta Doğu’da konumlanan binlerce ABD askerine karşı meydana gelecek olası risklerden endişe duyduğu bildirildi.




YDH- ABD'nin önde gelen gazetelerinden Politico, Pentagon’un, İran'ın İsrail’e yönelik misilleme saldırısının ardından Ortadoğu'daki Amerikan birliklerine yönelik olası yeni tehditlere karşı hazırlık yaptığını bildirdi.

ABD'li bir savunma yetkilisinin, bölgesel caydırıcılık çabalarını desteklemek ve ABD kuvvetleri için kuvvet korumasını artırmak amacıyla daha fazla askeri ekipmanın taşındığını söylediği kaydedildi.

ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri acil bir tehlike görmediklerini bildirdi ancak tansiyon her an artabilir ve çoğu şey İsrail’in bundan sonra ne yapacağına bağlı.

Aralık ayına kadar Pentagon'un Orta Doğu politikasını denetleyen üst düzey yetkilisi olarak görev yapan Dana Stroul, Politico'ya bir açıklama yaptı.

Stroul, ABD’nin Şam'daki İran konsolosluğuna yapılan İsrail saldırısıyla hiçbir bağlantısının olmadığına dair İran’ı bilgilendirmesine rağmen, Tahran’ın Washington ve Tel Aviv arasında ayrım yapmadığını ve ABD’ye maliyetler yüklemeye çalıştığını savundu.

Stroul ayrıca, “İsrail, İran'a durumu tırmandıracak bir tepki verirse, İran'ın tepkisine kaçınılmaz olarak ABD güçleri de dahil olacaktır” dedi.

Eski ABD Merkez Komutanlığı Komutanı Orgeneral Frank McKenzie ise ABD askerlerinin “kazara vurulabileceğini” ön gördü.



Makaleler

Güncel