CENTCOM: ABD, Yemen’in İsrail’e yönelik saldırısını engellemeye çalıştı

img
CENTCOM: ABD, Yemen’in İsrail’e yönelik saldırısını engellemeye çalıştı YDH

ABD Merkez Komutanlığı, İran'ın İsrail'e saldırısı kapsamında, Yemen’in İsrail’e yönelik balistik füze ve insansız hava araçlarıyla başlattığı saldırıyı engellemeye çalıştığını duyurdu.




YDH- ABD Merkez Komutanlığı, İran'ın İsrail'e saldırısı kapsamında, Kızıldeniz'deki Amerikan ve Avrupa gemilerinin, Yemen’in İsrail’e yönelik balistik füze ve insansız hava araçlarıyla başlattığı saldırıyı engellemeye çalıştığını duyurdu.

CENTCOM’dan yapılan açıklamada, bu gemilerin Yemen'den fırlatılanlardan 1 balistik füze ve 8 İHA'yı önlediği kaydedilirken, fırlatılan füze ve İHA’ların toplam sayısı belirtilmedi.

İngiliz Deniz Güvenlik Şirketi Ambry, İsrail savaş gemilerinin ilk kez Kızıldeniz ve Yemen yönünden gelecek bir hava saldırısını engellemek amacıyla katılım gösterdiğini bildirdi.

Söz konusu şirket, saldırı sırasında büyük bir karıştırma hareketi izlediğini belirterek, Yemen kuvvetlerinin İsrail’in hava savunma sistemlerine girip can kaybına yol açma başarısını doğruladı. Açıklamada, Yemen'in düşmana karşı siber savaş kartını etkinleştirdiğinin ipuçlarını verdiği kaydedildi.

İngiliz şirketin açıklaması, İsrail'in, Yemen'den gelen hava saldırısı sonucu Kızıldeniz'e bakan Eilat kentini sarsan patlamalara ilişkin raporlarından bir gün sonra geldi.

ABD Merkez Komutanlığı daha önce İran ve Yemen'den gelen 6 füze ve 80'e yakın insansız hava aracına karşı koyduklarını açıklamıştı.

Öte yandan, Yemenli denizcilik kaynakları el-Ahbar'a, ABD'nin İran'ın saldırısının hemen öncesinde Kızıldeniz'de konuşlanmış güçleri arasında alarm durumu başlattığını söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı da birkaç gün önce yaptığı açıklamada, Sana'nın bu müdahaleye katılması beklentisiyle kuvvetlerinin daha fazla gemi konuşlandırdığını duyurmuştu.



Makaleler

Güncel