İsrailli yetkili: Gazze savaşının sonuçları yıllar sonra netleşecek

img
İsrailli yetkili: Gazze savaşının sonuçları yıllar sonra netleşecek YDH

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Gadi Eisenkot, Gazze'ye yönelik mevcut savaşın sonuçlarının yıllar sonra netleşeceğini söyledi.




YDH- İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Gadi Eisenkot, Demokratik Enstitü konferansında yaptığı konuşmada, Gazze'ye yönelik mevcut savaşın sonuçlarının yıllar sonra netleşeceğini söyledi.

Eisenkot, “mutlak zafere kadar savaşın devam edeceğini” söyleyen Benyamin Netanyahu'ya gönderdiği açık mesajda "mutlak zafer" diye bir şeyin olmadığını kaydetti.

İsrailli yetkili, “İsrail ordusu altı ay boyunca Gazze'deki savaşta çok büyük askeri yetenekler kullandı ancak buradan bir saat on dakika uzaklıkta bulunan 133 esirin tutulduğu yerlere ulaşmayı başaramadı” dedi.

"Ortadoğu'nun en savunmasız düşmanı bize en ağır hasarı verdi. Bu, 5, 10, 15 yıl sonra geriye dönüp bakacağımız bir meydan okumadır" diyen Eisenkot, sözlerine şöyle devam etti: “Stratejiyi tersine çevirerek üstün bir konumda bitirmemiz gerekiyor. Yeni bir sözleşmeye ve ulusal dokunulmazlığın güçlendirilmesine ihtiyaç var. Acil mesele, en büyük görevimiz olan ve korumayı başaramadığımız kaçırılan insanları geri getirmektir.”

Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'i eleştiren Eisenkot şunları söyledi: “İsrail demokrasisine Kahane programıyla meydan okuyan, şiddet çağrısı yapan liderler var. Ben Gvir'in Knesset'te on sandalye kazanmasından hoşlanmadığımı itiraf ediyorum. Siyonist ve liberal çoğunluğun bir blok oluşturarak İsrail toplumunu iyi yerlere taşıyacak bir hükümet kurmasını istiyorum.”



Makaleler

Güncel