İsrailli istihbaratçı: Oyunun kuralları değişti

img
İsrailli istihbaratçı: Oyunun kuralları değişti YDH

Mossad'ın eski İran Masası şefi, İsrail'in değerlendirmesinin yanlış olduğunu belirterek, "oyunun kurallarının" değiştiğini kaydetti.




YDH- El-Meyadin’e göre, İsrail askeri sözcüsü Daniel Hagari, ABC News'e konuşan ABD'li bir yetkili ve eski Mossad yetkilisi Sima Shine'ın son açıklamaları, İran'ın tehditlerine ilişkin değerlendirmelerdeki değişimin altını çiziyor.

İsrail işgal güçleri sözcüsü Daniel Hagari, İsrail'in İran'ın nükleer tehdidine odaklanmasının orantısız olduğunu, zira İran'ın balistik tehdidini göz ardı ettiğini belirtti.

ABC News'e konuşan ABD'li bir yetkili de ABD'nin, İran Lideri Ali Hamaney'in “ihtiyatlı” davranacağı ve İsrail’e doğrudan bir saldırı emri vermekten kaçınacağı yönündeki yanlış inanca aşırı güvendiğini kabul etti.

Yetkili, hafta sonu meydana gelen son saldırının ve İran'ın faaliyetlerinin kapsamlı bir şekilde gözden geçirilmesinin ardından, ABD'nin artık titiz bir inceleme ve durumu yeniden değerlendirme zorunluluğu duyduğunu da sözlerine ekledi.

Mossad'ın eski İran Masası Şefi Sima Shine ise İsrail'in değerlendirmesinin yanlış olduğunu belirterek "oyunun kurallarının" değiştiğini kaydetti. Bu arada Shine, önemli bir füze saldırısının daha önce düşünülebilir ancak olası görülmediğini belirtti.

Konuyla ilgili olarak İsrail gazetesi Israel Hayom da İran'ın İsrail hedeflerine yönelik misilleme saldırısının İsrail ve ABD'nin stratejik caydırıcılığını kaybettiğinin net bir hatırlatıcısı olduğu değerlendirmesinde bulunmuş ve bunun, Orta Doğu'daki jeopolitik durumu değiştirmek için bir fırsat yarattığını vurgulamıştı.



Makaleler

Güncel