İsrail'i protesto eden Google çalışanları gözaltına alındı

img
İsrail'i protesto eden Google çalışanları gözaltına alındı YDH

Teknoloji devi Google'ın New York ve Kaliforniya eyaletindeki Sunnyvale'de bulunan ofislerinde, şirketin İsrail rejimiyle yaptığı milyar dolarlık anlaşmayı protesto etmek amacıyla saatler süren bir oturma eylemi düzenleyen dokuz şirket çalışanı polis tarafından gözaltına alındı.




YDH - Salı günü ofislere giren protestocular, Google'ın İsrail'e bulut ve makine öğrenimi hizmetleri sağlayan ve Project Nimbus olarak bilinen 1,2 milyar dolarlık sözleşmeyi feshetmesini talep etti.

Oturma eylemine katılan çalışanlar, 'Soykırım için teknolojiye hayır' yazılı bir pankart açarken 'Nimbus Projesini Bırak' yazılı tişörtler giydiler.

Protestoyu organize eden No Tech for Apartheid grubu, protestocuların Google Cloud İcra Kurulu Başkanı Thomas Kurian'ın Sunnyvale'deki ofisinde oturduklarını ve yaklaşık 10 saat boyunca orada kaldıklarını belirtti.

New York'taki protesto, Google'ın Chelsea'deki merkezinin onuncu katındaki ortak bir alanı işgal etti.

Protestoculardan biri tarafından çekilen ve Washington Post gazetesiyle paylaşılan bir video, protestoculara gönüllü olarak ayrılma fırsatı verildiğini ve bunu reddetmelerinin ardından polis tarafından gözaltına alındıklarını ortaya koydu.

Google sözcüsü Bailey Tomson, "Diğer çalışanların işlerini fiziksel olarak engellemek ve tesislerimize erişimlerini engellemek politikalarımızın açık bir ihlalidir ve bunu soruşturacak ve harekete geçeceğiz," dedi.

Tomson, "Bu çalışanlar idari izne çıkarıldı ve sistemlerimize erişimleri kesildi. Tesislerden ayrılmaları için yapılan çok sayıda talebi reddetmelerinin ardından, ofis güvenliğini sağlamak adına onları uzaklaştırmak üzere kolluk kuvvetleri devreye sokuldu," ifadesini kullandı.

Google çalışanları daha önce de İsrail rejimi ile işbirliğine son verilmesi talebiyle şirketin çeşitli kentlerdeki ofisleri önünde gösteriler düzenlemişti.

Mart ayında Google, şirketin, Gazze Şeridi'deki soykırım harekatında İsrail ile işbirliği yapmasını protesto eden bir çalışanını işten çıkarmıştı.



Makaleler

Güncel