İsrail ordusunun yeni öldürme taktiği

img
İsrail ordusunun yeni öldürme taktiği YDH

İsrail ordusunun insansız hava araçlarının Filistinlilere ateş açmadan önce onları kandırmak için ağlayan çocuk ve kadın sesleri çıkardığı bildirildi.




YDH- İsrail rejiminin ordusunun yeni bir öldürme taktiği geliştirdiği ve bu taktiğe göre insansız hava araçlarının Filistinlilere ateş açmadan önce onları kandırmak için ağlayan çocuk ve kadın sesleri çıkardığı bildirildi.

Middle East Eye haber ve analiz sitesinin haberine göre, Nuseyrat mülteci kampı sakinleri, seslerin kaynağını bulmak için evlerinden dışarı çıktıklarını, daha sonra da etrafta dolaşan İsrail quadcopterleri tarafından vurulduklarını bildirdiler.

"Bir kadının ağladığını ve yardım için çığlık attığını duydum, 'Yardım edin, oğlum şehit oldu' diyordu. Sesler sokaktan geliyordu ve çok tuhaftı," diyor kampta yaşayan 49 yaşındaki Samira Ebu el-Leyl.

Ebu el-Leyl şöyle devam ediyor: "Bazı erkekler kurtarmaya koştu, ancak gece boyunca dolaşmaya devam eden quadcopterler tarafından vuruldular."

Bir başka mahalle sakini de önceki üç gün içinde, quadcopter ateşi nedeniyle en az 12 kişinin yaralandığını söyledi.

"Sadece bu sabah mahallede yaralanan altı kişiyi kurtardık. Yaralanmalar ciddiydi: bazıları doğrudan başından vurulmuştu" dedi.

Mahalle sakinlerine göre, ses kayıtları arasında İbranice ve Arapça şarkılar, çocuk şarkıları, çatışma ve hareket halindeki tank sesleri, Filistinli silahlı adamların sesleri ve Gazze sakinlerinin aşina olduğu gezici temizlik ürünleri satıcılarının sesleri de yer alıyor.



Makaleler

Güncel