General Hacizade: İsrail’e operasyon asgari düzeydeydi

img
General Hacizade: İsrail’e operasyon asgari düzeydeydi YDH

İran Devrim Muhafızları Hava ve Uzay Komutanlığı, İsrail’e 14 Nisan’da yapılan operasyonda asgari düzeyde silahlar kullanıldığını açıkladı.




YDH- Tasnim haber ajansının haberine göre İran Devrim Muhafızları Hava ve Uzay Komutanlığı Komutanı General Emir Ali Hacizade, İran’ın yaptığı operasyonda İsrail ve Batılı güçlere karşı asgari düzeydeki bir askeri kapasite kullanarak galip geldiğini söyledi.

General Hacizade, İran’ın 14 Nisan’da İsrail rejiminin işgali altındaki topraklara yaptığı saldırıda eski ve düşük kapasiteli silahlar kullandığını belirterek, “Bu aşamada Hürremşehr, Siccil, Şehid Hac kasım, Hayber-Şiken ve Hipersonic-2 füzelerimizi kullanmadık” dedi.

İran, 14 Nisan’da İsrail’e toplamda 300’e yakın insansız uçak, balistik füze ve seyir füzesi ile saldırmış, İsrail rejimi ise Amerika, İngiltere, Fransa ve bölgedeki bazı Arap ülkelerinin desteğiyle çok katmanlı bir hava savunması yaparak füzelerin yüzde 99’unu düşürdüğünü iddia etmişti.

Ancak İsrail rejiminin iddialarının aksine bölgede yaşayan Filistinlilerin sosyal medyada paylaştıkları görüntüler İsrail işgali altındaki her bölgeye füze veya insansız uçakların düştüğünü gösteriyordu.

İsrailli ve Batılı bağımsız uzmanlar da uydu görüntülerinden hareketle İsrail rejiminin İran’ın Şam elçiliğine saldırı için kullandığı Nevatim, Ramon ve Hermon üslerinin İran füzeleri tarafından vurulduğunu açıklamıştı.

 



Makaleler

Güncel