İsrailli bakan: En doğru yol, Filistinlileri idam etmek

img
İsrailli bakan: En doğru yol, Filistinlileri idam etmek YDH

İsrail Ulusal Güvenlik bakanı, Filistinli tutukluları idam etmenin “hapishanelerin aşırı kalabalıklaşması ile mücadelenin en doğru yolu” olduğunu söyledi.




YDH- İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir dün attığı bir tweet'te, "terörist" olan Filistinli tutuklulara ölüm cezası uygulanmasının cezaevlerinin aşırı kalabalıklaşması sorununu çözmek için "doğru" çözüm olduğunu söyledi.

Ben-Gvir'in paylaşımı, İsrail hükümetinin Filistinli esirleri tutmak için yaklaşık 936 ek hapishane inşa etme önerisini onaylamasının ardından geldi.

Aşırı sağcı Yahudi Gücü partisinin lideri Ben-Gvir şunları söyledi: "Hükümetin, ‘İsrail Savunma Kuvvetleri’nin güvenlik mahkumları için 936 (toplam 1.600) ek cezaevi inşa etmesine olanak tanıyacak teklifimi onaylamasından memnuniyet duyuyorum" diyerek Filistinli mahkumlara atıfta bulundu.

Ben-Gvir, "Ek inşaat, cezaevi hizmetlerinin daha fazla teröristi kabul etmesini sağlayacak ve aşırı kalabalık krizine kısmi bir çözüm getirecek" diye ekledi.

Sözlerine şöyle devam etti: "Teröristler için idam cezası, aşırı kalabalık sorununa doğru çözümdür, o zamana kadar, hükümetin getirdiğim öneriyi onaylamasına sevindim."

İsrail hükümeti dün erken saatlerde Filistinli esirler için yaklaşık 450 milyon şekel (119.21 milyon dolar) maliyetle yaklaşık 1,000 cezaevi yeri eklenmesini onayladı.

Walla haber sitesine göre, finansmanın yaklaşık yüzde 50'si Savunma Bakanlığı bütçesinden, geri kalanı ise diğer bakanlıklardan sağlanacak.

Gazze'deki Hükümet Medya Ofisi dün yaptığı açıklamada, İsrail işgal ordusunun Ekim 2023'te Gazze Şeridi'ne yönelik bombardıman kampanyasına başlamasından bu yana 5.000'den fazla Filistinliyi tutukladığını belirtti.