Tutuklanmaktan korkan Netanyahu İngiltere ve Almanya'dan yardım istedi

img
Tutuklanmaktan korkan Netanyahu İngiltere ve Almanya'dan yardım istedi YDH

İsrail başbakanının, Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin, Gazze savaşındaki ihlaller nedeniyle kendisi ve diğer yetkililer hakkında tutuklama kararı çıkarmasından korktuğu açıklandı.




YDH- İsrail Kanal 12, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM), Gazze savaşındaki ihlaller nedeniyle kendisi ve diğer yetkililer hakkında tutuklama kararı çıkarmasından korktuğunu açıkladı.

Kanal 12, geçtiğimiz salı günü Başbakanlık Ofisi'nde şimdiye kadar gizli kalan acil bir görüşme yapıldığını ve bu görüşmede Lahey'deki UCM'nin Netanyahu'nun kendisi de dahil olmak üzere üst düzey İsrailli yetkililer, güvenlik liderleri ve siyasetçiler hakkında uluslararası tutuklama emri çıkarmasına olanak tanıyacak endişe verici senaryoların ve ciddi kaygıların ortaya çıktığını açıkladı.

Haberde, İsrail'in en üst düzey siyasi ve hukuki elitlerinin tartışmada hazır bulunduğu belirtildi.

İsrail kanalı, uluslararası tutuklama emri çıkarılmasının nedeninin Gazze'deki savaş olduğunu kaydetti.

Kanal, Netanyahu'nun İsrail ziyaretleri sırasında İngiliz ve Alman dışişleri bakanlarından UCM tarafından tutuklama emri çıkarılmasını önlemek için müdahale etmelerini istediğini doğruladı.

Kanal, Tel Aviv'in bu tür kararların geniş çaplı olarak alınabileceğine ve önümüzdeki ayın sonunda alınabileceğine dair bilgi ve mesajlar elde ettiğini açıkladı.

Kanal 12'nin haberine göre, görüşmelerde, Gazze Şeridi'ndeki insani kriz ve İsrail'in uluslararası hukuku ihlal ettiği ve Gazze Şeridi'ndeki sivil halka Dördüncü Cenevre Sözleşmesi'ni ihlal edecek şekilde davrandığı yönünde çeşitli ülkeler tarafından yapılan açıklamalar gündeme geldi.

Görüşmenin sonunda, tutuklama emri çıkarılmasını önlemek için UCM ve etkili siyasi partiler nezdinde son dakikada bazı acil tedbirler alınması kararı alındığı kaydedildi.



Makaleler

Güncel