Refah saldırısı için ABD’den İsrail'e “yeşil ışık”

img
Refah saldırısı için ABD’den İsrail'e “yeşil ışık” YDH

ABD’nin, İsrail rejimine Refah saldırısının B planını uygulamaya başlaması için yeşil ışık yaktığı bildirildi.




YDH- Yemen News’in haberine göre, ABD’nin İsrail’e, Refah saldırısının B planını uygulamaya başlaması için yeşil ışık yaktığı bildirildi.

İsrail Radyosu’nun haberine göre, yeni plan, yerinden edilmiş insanları hayatlarını sürdürebilecekleri bir şeyler aramaya zorlamak için yardım dağıtımının kapsamının yoğun nüfuslu şehrin dışına genişletilmesini gerektiriyor.

Yardım dağıtımının Refah dışına genişletilmesi planının, İsrail’in başta Refah olmak üzere Gazze sakinlerine yönelik açlık savaşını tırmandırdığı bir döneme denk gelmesi, durumu daha da zorlaştıracağı belirtiliyor.

Bu adımın zamanlaması, halkı şehri terk etmeye zorlamak için hava saldırılarını yoğunlaştırmaya odaklanan önceki planın başarısızlığına da işaret ediyor.

Yardım dağıtımını şehrin dışına genişletme kararı, İsrail savunma bakanı ile Amerikalı mevkidaşı arasında Refah’taki gelişmeleri ele almak üzere yapılan yeni temasların ardından geldi.

Yemen News’in haberine göre bu hamle, işgalcilerin aylardır planladıkları kara harekâtından önce halkı yerinden etmeye yönelik alternatif planı uygulamak için yeni bir ışık aldıklarını gösteriyor.

Habere göre, ABD bu planla birkaç hedefe aynı anda ulaşmaya çalışıyor. Söz konusu hedeflerin ilki, Refah sakinlerini yerlerinden ederek, başta İsrail ordusunun Gazze’nin kuzey, güney ve orta kesimlerinde daha önce gerçekleştirdiği operasyonlarda verdiği kayıpları azaltmak.

İkinci hedefse yerlerinden edilen Gazzelilerin kendi topraklarına kaçmasını reddeden Mısır’la bir kriz yaşanmasını önlemek.



Makaleler

Güncel