İsrailliler, Gazze soykırımını Hiroşima'ya atılan atom bombasıyla aklıyor

img
İsrailliler, Gazze soykırımını Hiroşima'ya atılan atom bombasıyla aklıyor YDH

Benjamin Netanyahu gibi İsrailli politikacılar, Filistin halkına karşı eylemlerini haklı göstermek için II. Dünya Savaşı'ndaki hava bombardımanlarını ve Hiroşima ve Nagazaki'deki nükleer bombalamaları örnek gösterdi.




YDH- Amerikalı solcu yayın organı The Counter Punch'a göre, ABD'nin İsrail'e yaptığı askeri yardımlara yönelik eleştirilere yanıt olarak Amerikalı milletvekilleri de II. Dünya Savaşı'na atıflarda bulunarak desteklerini savundular.

Temsilciler Meclisi üyesi Tim Walberg bir belediye binası toplantısında açıkça "Gazze'yi yok etmekten" bahsetti ve bunu Nagazaki ve Hiroşima ile karşılaştırdı.

Holokost uzmanı olduğunu iddia eden İsrail yanlısı araştırmacı Bryan Mark Rigg, Filistinlilerin Almanların Naziler tarafından yönetildiği gibi Hamas tarafından yönetildiğini ve bu nedenle Hamas'ı durdurmak için Japonya ve Nazi Almanyası gibi atom bombası kullanılması gerektiğini iddia etti.

Son kitabı Japonya'nın Holokostu: Dünya Savaşı Sırasında İmparatorluk Japonya'sının Toplu Katliam ve Tecavüz Tarihi adlı kitabında Riggs ayrıca şunları da savunmuştu: ''Bu kitap, din özgürlüğü üzerine kurulmuş bir ulusun dini fanatizme nasıl karşılık verdiğini ve İmparatorluk Japonya'sını nasıl yok ettiğini, böylece dünya çapında uzun süreli ve devam eden kitlesel katliamlarını nasıl önlediğini araştırıyor.

İkinci Dünya Savaşı'na baktığımızda, bu alanlarda yüksek notlar alıyoruz: Hirohito'nun dini fanatiklerini yok ettik; milyonlarca Asyalıyı daha Japonya'nın Holokost kurbanları listesine eklenmekten kurtardık; savaş yasalarına bağlı kaldık; ve savaş sonrası büyük bir insani çabayla Japonya'nın ülkesini yeniden inşa ettik ve aslında demokrasiye dönüştükten sonra kendi kendilerini tekrar yönetebilmeleri için topraklarını onlara geri verdik! İyi bir mücadele verdik ama daha yapacak çok işimiz var.''

Rigg, Japonların "dini fanatizmleri" ve Nazi sSoykırımından daha kötü olduğunu iddia ettiği "Holokost"larından dolayı pişmanlık duymamaları nedeniyle Almanlardan farklı ve daha kötü olduklarını savunuyor.

II. Dünya Savaşı sırasında Japonya'nın bombalanmasına ve en büyük iki şehrine atom bombası atılmasına yapılan atıfların artması, ABD'li politika yapıcıların hangi tarafta yer aldığına bakılmaksızın tehlikeli bir gelişmedir.

Cumhuriyetçilerin açıktan yaptığı açıklamalar, ABD Başkanı Joe Biden'ın (#GenocideJoe) Filistinlilerin ölümleri karşısında içi boş pişmanlık ifadelerine rağmen İsrail'in soykırımını silahlandırmayı durdurmayı reddetmesini yansıtmakta ve meşrulaştırıyor. 

Washington Post'un (3/30/24) ifadesiyle, "Biden yönetimi, Washington'un Gazze'nin güneyinde yüz binlerce Filistinli sivilin hayatını tehdit edebilecek bir askeri saldırı beklentisine ilişkin endişelerine rağmen, son günlerde İsrail'e milyarlarca dolarlık bomba ve savaş uçağı transferine sessizce izin verdi."

The Counter Punch ''Siyonistlerin ve beyaz üstünlükçülerin, İsrail'in Filistin halkına yönelik ayrım gözetmeksizin gerçekleştirdiği kitlesel soykırımı ve kitle imha silahları kullanımını meşrulaştırmak amacıyla Japon emperyalizmi ile Filistin'in sömürge karşıtı kurtuluş hareketini aynı kefeye koyarak yaydıkları sahte benzetmeyi kınıyor ve reddediyoruz.'' diyor. 

Uluslararası hukuk Filistin halkına, Vietnamlılar, Güney Afrikalılar, Porto Rikolular gibi diğer sömürgeleştirilmiş halklardan farklı olarak, kendi kaderini tayin etme hedeflerine ulaşmak için silahlı direniş de dahil olmak üzere direnme hakkı tanıyor. 

İmparatorluk Japonya'sının hem dini hem de "bilimsel" ırkçılığı, yani sosyal Darwinizmi kullanmasını meşrulaştırmasını İsrail, ABD, Almanya ve diğer emperyalist ve yerleşimci sömürge rejimleriyle karşılaştırmak uygun olsa da, sömürge karşıtı direniş hareketiyle karşılaştırma en iyi ihtimalle hatalı, en kötü ihtimalle de alaycı ve manipülatiftir.

Örneğin Güney Afrika hukuk ekibi, UAD'de Netanyahu'nun İncil'de bir halkın toptan ve ayrım gözetmeksizin yok edilmesine atıfta bulunan Amalek'e soykırımcı bir şekilde atıfta bulunarak "Amalek'in size yaptıklarını hatırlayın" ifadesinin İsrail ordusu ve toplumu ile uluslararası analistler tarafından soykırımı meşrulaştırdığı şeklinde anlaşıldığını belirtmiştir (55:40).

Manifest Destiny'den "Kızılderiliyi Öldür ve Adamı Kurtar "a kadar, ABD Hıristiyan köktenciliği de başlangıcından günümüze kadar ABD yerleşimci sömürgeciliğini yönlendirdi.

Japonya'nın imparatora tapınmasını ve Japonya'nın sömürgeci saldırganlığını meşrulaştıran ulusal Şintoizm'i İsrail ve ABD dini köktenciliğiyle karşılaştırmak da uygunsuz değildir. 

Siyonistler ve beyaz üstünlükçüler, küresel Filistin dayanışma hareketlerini bastırma girişimlerinde sömürgeci tecavüzcü mitini kullanmışlardır. Emperyalist, oryantalist ve İslamofobik beyaz kurtarıcı ideolojisini tekrarlayan Siyonistler ve beyaz üstünlükçüler, soykırım için fikir birliği oluşturma girişimlerinde Filistin'in sömürgecilik karşıtı kurtuluş hareketini hatalı bir şekilde "dini fanatizm" olarak yaftalıyor. 

Aynı zamanda Siyonistler, Japon emperyalizminin kurbanlarının yanında yer alarak, Filistinlilerin mağduriyetini inkar etmek için Holokost'u alaycı bir şekilde kötüye kullanmalarını pekiştirmeye çalışıyor.

Siyonistler, Japon emperyalizminin olduğu kadar beyaz üstünlüğünün de kurbanlarını desteklediklerini iddia ederek, Holokost trajedisini kötüye kullanmaya çalışmış, Yahudilerin küresel ırk politikalarındaki mağduriyet statüsünü İsrailli yerleşimci sömürgeciliğini ve Filistin halkına yönelik soykırımı meşrulaştırmak için suiistimal etmişler. 

Başka bir yerde de gösterdiğim gibi, sömürgeleştirilen ve ezilenlere verilen bu "desteğin" en hafif tabirle içi boştu ve her zaman İslamofobik, oryantalist, Arap ve Filistin karşıtı bir ırkçılık tarafından yönlendirildi. Aslında, inkârcı Abe yönetimi İsrail ile ticareti arttırıp Siyonistlerin inkârcılık versiyonunu güçlendirdiğinde, Siyonistler Japon inkârcıları Japonya'nın sömürge ve savaş dönemindeki suçlarını inkâr ettikleri için çabucak affetmiştir.

Ancak Hiroşima ve Nagazaki'ye yapılan birkaç atıfla Siyonistler, Japon emperyalizmine yönelik kısa süreli affı geri çekmekte ve Japon emperyalizminin kurbanlarına verdikleri desteği yeniden ifade etmekte gecikmediler, çünkü bu, Filistinlilere yönelik devam eden soykırımı meşrulaştırmak için kullanışlıydı.

Dünyadaki insanlar, emperyal Japonya'nın on dokuzuncu yüzyıldan İkinci Dünya Savaşı'nın sonuna kadar Asya ve Pasifik'teki halkların saldırganı ve sömürgecisi olduğunu ve Okinawalılara, Ainulara, Zainichi Korelilere ve Çinlilere ve Buraku topluluklarına karşı yerleşimci sömürgeci tahakkümünü bugüne kadar sürdürdüğünü anlıyor. Onlar kurban değildi. Japonya'daki insanlar Japon üstünlükçü sömürgeci saldırganlığıyla yüzleşmeli ve buna son vermeli, mağdurlardan özür dilemeli ve tazminatları yürürlüğe koymalıdır.

Japonya'daki insanlar için Filistin ile dayanışma içinde olmak, kendi geçmiş ve mevcut yerleşimci sömürgeciliğiyle yüzleşmek ve İsrail ve ABD ile işbirliğini kınamak anlamına gelmektedir. Japon emperyalizmi Batı emperyalizmini ortadan kaldırmıyor, aksine onun ırkçı ideolojisini güçlendiriyor.

Efendinin aletleri asla efendinin evini yıkmaz. İsrail'in Gazze'ye ve Filistin'in geri kalanına yönelik devam eden ve Filistin halkını ve direnişini silmeye çalışan saldırılarını durdurmak için hepimizin Filistin kurtuluş hareketiyle dayanışma içinde olması ve bu hareketten bir şeyler öğrenmesi en acil ihtiyaçtır.

Japon emperyalizmi ile Hamas'ın sömürgecilik karşıtı kurtuluş direnişi arasındaki çatışmayı kınamak, İsrail, ABD ve Japonya gibi işbirlikçilerinin zamanımızın en acımasız soykırımını tırmandırmalarını durdurmak için en acil yoldur. Emperyal Japonya ve mevcut inkârcılıkla mücadele eden topluluklar, kendi acı mücadelelerinden soykırımın sadece bir tarafı olduğunu anlamışlardır.

İsrail, ABD ve Japonya'ya sömürgecilik ve savaş zamanı suçları için cezasızlık tanıyan, onlara uluslararası hukuku çiğneme ve görmezden gelme izni veren ve sömürgeleştirilenlerin önderlik ettiği şiddetli sömürge karşıtı kurtuluş hareketlerine saldıran, suç sayan ve susturan ABD liderliğindeki emperyal düzeni parçalamak, emperyal Japonya ve ABD ırkçılığı ve militarizminin kurbanlarının yararınadır. 

Aynı kurum, Almanya'nın Namibya ve diğer Afrika, Asya ve Pasifik ülkelerine karşı işlediği suçlar da dahil olmak üzere, diğer Batılı emperyal devletlere de sömürge ve savaş dönemi suçları için cezasızlık vermiştir.

The Counter Punch'a göre ''Ancak Filistin direnişinin ve Japonya tarafından sömürgeleştirilenler de dahil olmak üzere tüm yerli ve ezilen halkların önderliğini takip ederek, kanlı emperyal soykırımcı düzeni sömürgesizleştirebiliriz.''



Makaleler

Güncel