BM: İsrail, UNRWA görevlilerinin 'Hamas'la ilişkisi'ne kanıt sunamadı

img
BM: İsrail, UNRWA görevlilerinin 'Hamas'la ilişkisi'ne kanıt sunamadı YDH

Birleşmiş Milletler tarafından gerçekleştirilen ve dün kamuoyuna duyurulan incelemeye göre Siyonist rejim, UNRWA görevlilerinin 'Hamas mensubu' yönündeki suçlamalarını destekleyecek kanıt sunamadı.




YDH - İsrail'in BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mülteciler İçin Yardım ve Bayındırlık Ajansı'ndaki (UNRWA) pek çok görevlinin 'Hamas mensubu' olduğu ya da direniş güçleriyle ilişkili olduğu iddiasına ilişkin inceleme tamamlandı.

New York Times (NYT) gazetesinde yer alan habere göre inceleme, 7 Ekim'de UNRWA görevlilerinin Aksa Tufanı Operasyonu'nda yer aldığı yönündeki suçlamasını ele almadı.

Soruşturmaya nezaret eden eski Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, "Bu ayrı bir görev ve bizim yetki alanımızda değil," dedi.

İnceleme ocak ayında, İsrail'in UNRWA'nın Gazze Şeridi'ndeki 13 bin çalışanından 10'undan birinin Hamas ya da müttefiki Filistin İslami Cihad üyesi olduğu ve bu çalışanlardan bazılarının 7 Ekim saldırısında yer aldığı iddialarını yaymasından önce duyurulmuştu.

Pazartesi günü New York'taki BM Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Colonna, 7 Ekim'deki olaylara müdahil olma konusunun ayrı bir konu olduğunu ve bu konunun Birleşmiş Milletler tarafından halen soruşturulduğunu 'çok açık' bir şekilde ifade etmek istediğini söyledi.

Colonna, Siyonist rejimin UNRWA çalışanlarının Hamas ya da diğer örgütlerle ilişkisi olduğuna dair kanıt sunmadığını dile getirdi.

İncelemede, UNRWA'nın uzun süredir İsrail ile çalışanlarının listesini paylaştığı, fakat Siyonist rejimin 2011 yılından bu yana bu listelere dayanarak kurum ile ilgili herhangi bir endişesini bildirmediği ortaya çıktı.

Raporda, "İsrail, UNRWA çalışanlarının önemli bir kısmının terör örgütlerine mensup olduğu yönünde kamuoyuna yönelik iddialarda bulunmuştur. Ancak İsrail henüz bu iddiasını destekleyecek bir kanıt sunmamıştır," denildi.



Makaleler

Güncel