ABD üslerine 24 saat içinde iki saldırı düzenlendi

img
ABD üslerine 24 saat içinde iki saldırı düzenlendi YDH

Irak ve Suriye'deki ABD işgal güçlerinin son 24 saat içinde iki ayrı saldırıya uğradığı bildirildi.




YDH- Reuters, ismi açıklanmayan güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiler ışığında, Irak ve Suriye’deki Amerikan askeri üslerine, son 24 saat içinde iki ayrı saldırının düzenlendiğini duyurdu. Saldırıların füzeler ve insansız hava araçları ile gerçekleştiği belirtildi.

Amerikalı bir yetkiliye göre, Irak'ın batısındaki Anbar ilinde ABD birliklerine ev sahipliği yapan Ayn el-Esad hava üssüne en az bir silahlı insansız hava aracı fırlatıldı.

İkinci saldırıda ise Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan Rimelan'daki bir Amerikan askeri üssünün hedef alındığı kaydedildi. Söz konusu üsse Irak’ın kuzeyinden beş roketin fırlatıldığı bildirildi.

Saldırılarda can kaybı olup olmadığı veya hasarın boyutu hakkında herhangi bir bilgi verilmedi. Ayrıca henüz hiçbir grup saldırıların sorumluluğunu üstlenmedi.

İsminin açıklanmaması kaydıyla konuşan ABD'li bir savunma yetkilisi, pazar günkü roket saldırısının ABD askerlerini hedef aldığını doğruladı. Yetkili ayrıca bu saldırının, 4 Şubat'tan bu yana Irak ve Suriye'deki ABD birliklerine yönelik ilk saldırı olduğunu söyledi.

Iraklı direniş güçleri, geçen senenin ekim ayında, Gazze'deki soykırım kampanyasına verdiği destek nedeniyle bölgedeki ABD üslerine karşı günlük operasyonlara başlamıştı.



Makaleler

Güncel