Siyonist rejim, Refah'ta tehcire hazırlanıyor

img
Siyonist rejim, Refah'ta tehcire hazırlanıyor YDH

Wall Street Journal'ın (WSJ) haberine göre İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yönelik saldırı planlarını tamamlamak üzere ve bölgedeki Filistinlileri tehcire zorlamaya hazırlanıyor.




YDH - WSJ'nin Mısırlı yetkililere dayandırdığı haberine göre Siyonist rejimin sivilleri Gazze'nin güneyindeki Refah kentinden tehcir etme planı iki ila üç hafta sürecek ve Washington, Kahire ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) dahil diğer Arap devletleriyle işbirliği içinde yürütülecek.

Yetkililer, İsrail'in Refah'a kademeli olarak asker konuşlandırmayı planladığını söylüyor. 

Birlikler, Tel Aviv'in Hamas liderlerinin 'saklandığını' iddia ettiği belirli bölgelere yoğunlaşacak.

Gazeteye göre, tahliyeler de dahil olmak üzere tüm operasyonun en az altı hafta sürmesi bekleniyor.

İsrailli bir güvenlik yetkilisi, Refah'a yapılacak saldırının 'çok sıkı bir operasyonel plana sahip olacağını, zira bölgenin son derece karmaşık olduğunu' dile getirerek "Aynı anda gerçekleşen bir insani yardım müdahalesi de var," dedi.

İşgal rejiminin tehcir planının Refah'taki sivil nüfusun güneydeki Han Yunus kentine ve şeridin diğer bölgelerine taşınmasını içerdiği belirtilen haberde, buralarda çadırlar, gıda malzemeleri ve tıbbi tesisler içeren barınaklar kurulacağı ifade edildi.

Haberde, Kahire'nin ilgili planlar konusunda haberdar edildiği kaydedildi.

El-Arabi el-Cedid'in geçen hafta Mısırlı kaynaklara dayandırdığı haberine göre Mısır güçleri ve kurumları Kuzey Sina'da ve Mısır'ın Gazze sınırı boyunca 'tam hazır' durumda.

Hazırlıkların artırılması, Refah'taki işgal hazırlıklarıyla ilgili olarak 'İsrail tarafından gelen temasların' ardından geldi. 

Kanalın haberine göre Mısır Kızılayı, son birkaç aydır Refah'tan Filistinlilerin tehcire tabi tutulmasına hazırlık olarak Han Yunus'ta kamplar hazırlıyor.

Associated Press ajansı tarafından bu hafta elde edilen uydu görüntüleri, Han Yunus civarında yeni bir çadır yerleşkesi kurulduğunu ortaya koymuştu.

Diğer yandan şubat ayında Mısır'ın Sina'da Refah sınırı yakınlarında bir güvenlik bölgesi inşa ettiği bildirilmişti.

O dönemde pek çok yorumcu, bu güvenlik bölgesinin İsrail'in Refah'taki Filistinlileri Sina çölüne sürme planlarına yardımcı olacağını düşünüyordu.

Mısır Devlet Enformasyon Kurumu, 17 Şubat'ta yaptığı açıklamada bölgenin Refah sınırının Mısır tarafında bir lojistik merkez olduğunu ve buranın Gazze'ye yardım ulaştırmak için kullanılacağını belirtmişti.

İsrail ordu radyosu ise, geçen günlerde Tel Aviv'in 'yaklaşık bir milyon kişiyi barındıracak' bir 'insani yardım bölgesini' genişlettiğini ve bölgede sahra hastanelerinin kurulduğunu kaydetmişti.



Makaleler

Güncel