BAE ve İsrailli subaylar Yemen'in Abdul-Kuri Adası'nda

img
BAE ve İsrailli subaylar Yemen'in Abdul-Kuri Adası'nda YDH

Birleşik Arap Emirlikleri ve İsrail subaylarının Yemen’in Sokotra Takımadaları'ndaki Abdul-Kuri Adası'na geldiği bildirildi.




YDH- Yemen Press’in Yemenli kaynaklara dayandırdığı habere göre, 19 BAE ve İsrail subay, Aden Körfezi'nin doğusunda yer alan, Yemen’in işgal altındaki Sokotra Takımadaları'ndaki Abdul-Kuri Adası'na geldi.

İsrailli subayların resmi görevlerini kamufle etmek için, geçtiğimiz pazartesi günü BAE’ne ait bir sivil uçakla Abdul-Kuri'ye geldiği belirtildi.

Söz konusu kaynaklar, BAE ve İsrailli subayların adaya gelişlerinin, geçtiğimiz haftalarda İngiliz ve İsrailli askeri uzmanların Abdul-Kuri'ye gelişinden sonra gerçekleştiğini ve bu durumun İsrail, ABD ve İngiliz gemilerine karşı Yemen askeri operasyonlarının devam etmesiyle bağlantılı olduğunu kaydetti.

Aynı kaynaklar, BAE ve yabancı subayların adaya defalarca yaptığı ziyaretlerin, İsrail rejiminin BAE ile işbirliği içinde kurduğu İsrail askeri üssünün hazırlıklarını tamamlamayı amaçladığını vurguladı.

Geçtiğimiz mart ayında Amerika, "İran'la mücadele" bahanesiyle İsrail gemilerini Yemen'in askeri operasyonlarından korumak için hava savunma sistemlerinin kurulduğunu resmen duyurmuştu.

İtalyan Uluslararası Siyasi Araştırmalar Enstitüsü (ISPI) tarafından geçtiğimiz kasım ayında yapılan bir açıklama da “İsrail’in İran füzeleri ve insansız hava araçlarına karşı koymak için Abdul-Kuri Adası'na kendi savunma sistemlerini yerleştirdiğini” doğrulamıştı.



Makaleler

Güncel