Hizbullah en az 2 bin İsrail askerini öldürdü ve yaraladı

img
Hizbullah en az 2 bin İsrail askerini öldürdü ve yaraladı YDH

Hizbullah'ın, Gazze savaşının başlamasından bu yana 2 binden fazla İsrail askerini öldürdüğü ve yaraladığı bildirildi.




YDH- Hizbullah direniş hareketi, İsrail rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik soykırım savaşının başlamasından bu yana işgal altındaki topraklarda gerçekleştirdiği 1.650 operasyonda 2 binden fazla İsrail askerini öldürdüğünü ve yaraladığını açıkladı.

Hizbullah, İsrail'in bugüne kadar çok sayıda Filistinlinin ölümüne ve kuşatma altındaki Gazze'de insani krize yol açan saldırılarının 200. gününde rakamları bir infografikte yayımladı.

Grup, işgal altındaki topraklara 352 topçu bombardımanı ve 55 insansız hava aracı saldırısı düzenlediğini, 727 karadan karaya roketin yanı sıra 546 güdümlü füze ve 77 makineli tüfek ateşlediğini söyledi.

Lübnanlı direniş savaşçılarının 344 sığınak ve tahkimat, 328 teknik ekipman, 722 yerleşim birimi, 92 askeri araç, 67 komuta merkezi, 33 topçu mevzisi, beş insansız hava aracı, beş Demir Kubbe füze platformu ve İsrail ordusuna ait iki fabrikaya kayıp verdirmeyi başardığı belirtildi.

Hizbullah tarafından hedef alınan yerler arasında 186 İsrail yerleşiminin, işgal altındaki topraklarla Lübnan sınırı boyunca 1.112 yerin, 55 arka bölge ve 51 hava nesnesinin olduğu bildirildi.

Hizbullah ayrıca saldırılarının 230 bin İsrailli “yerleşimciyi” yerinden ettiğini ve sınıra 5 kilometre mesafedeki 43 “yerleşimin” boşaltılmasına yol açtığını belirtti.

Hizbullah, Tel Aviv rejimi, şimdiye kadar çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 34 bin 305 Filistinlinin ölümüne ve 77 bin 293 kişinin yaralanmasına neden olan Gazze savaşını sürdürdüğü sürece misilleme operasyonlarını sürdüreceğini vurguladı.

Hizbullah, 2000 ve 2006 yıllarında İsrail'in Lübnan'a karşı yürüttüğü iki savaşa karşı koymuş ve her iki seferde de İsrail ordusunu küçük düşürücü bir geri çekilmeye zorlamıştı.



Makaleler

Güncel