İsrail’de sürpriz anket sonuçları

img
İsrail’de sürpriz anket sonuçları YDH

İsrail medyasında yapılan bir ankete göre, zirvede olduğu dönemde 41 vekil çıkaran Ulusal Birlik Partisi’nin bu hafta sadece 29 vekil çıkarabildiği ortaya çıktı.




YDH-  İsrail gazetesi Jerusalem Post, Dr. Menachem Lazar liderliğindeki ‘Lazar Research’ tarafından ‘Panel4All’ işbirliğiyle Maariv'de yapılan son ankete göre Ulusal Birlik Partisi’nin düşüşünü sürdürdüğünü bildirdi.

Zirvede olduğu dönemde 41 vekil çıkaran Ulusal Birlik Partisi’nin ankete göre bu hafta sadece 29 vekil çıkarabildiği ve geçen haftaki ankete kıyasla 2 vekil daha azaldığı belirtildi.

Savaşın patlak vermesinden bu yana ilk kez geçen hafta 20 vekillik barajını aşan Likud’un ise 21 vekillikle belli bir “istikrarı” koruduğu kaydedildi. Geçen hafta barajı geçemeyen Gideon Sa'ar liderliğindeki Birleşik Sağ’ın ise bu hafta barajı geçtiği kaydedildi.

Maariv, bloklar arasındaki mevcut durumun değişmeyerek koalisyona 50 vekalet verilirken, Hadash-Ta'al'ın yer almadığı muhalefet bloğuna 61 vekalet verildiğini bildirdi.

Başbakan olmak için kim daha uygun?

"Benyamin Netanyahu mu yoksa Benny Gantz mı İsrail Başbakanı olmaya daha uygundur?" sorusuna verilen yanıtta Gantz’ın oyların %45'ini aldığını söyleyen gazete (bir önceki ankette bu oran %42 idi), Netanyahu’nun %36 (bir önceki ankette bu oran %37) oyda kaldığını ve %19'unun (bir önceki ankette bu oran %21) ise bir cevabı olmadığını belirtti.

Likud seçmenleri Gantz'a %19, Netanyahu'ya %70 oy verirken, %11'lik bir kesimin ise fikir beyan etmediği açıklandı.  

Ancak Yesh Atid seçmenleri arasında Gantz %82, Netanyahu %2 oy alırken, %16'sının “bilmediğini” söylediği aktarıldı.

Ulusal Birlik Partisi seçmenleri arasında da Gantz oyların %93'ünü alırken, %7'sinin konuyla ilgili bir fikri olmadığını belirttiği kaydedildi.



Makaleler

Güncel