Ebu Merzuk: Gazze'de çok uluslu bir savaş yaşanıyor

img
Ebu Merzuk: Gazze'de çok uluslu bir savaş yaşanıyor YDH

Gazze'de çok uluslu bir savaş yaşandığını belirten Hamas yetkilisi, savaşın kaderini Filistinli savaşçıların belirleyeceğini vurguladı.




YDH- El-Alem TV'ye bir röportaj veren Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk önemli açıklamalarda bulundu.

Ebu Merzuk, "Hamas, ABD, bazı Batılı ülkeler ve Siyonist rejimin de dahil olduğu çok uluslu bir savaşın içinde. Bununla birlikte direniş cephesi Siyonist rejime karşı güçlü bir şekilde mücadele ediyor ve bu konuda net bir vizyona sahip.” dedi.

Ebu Merzuk şöyle devam etti: "Gazze savaşının kaderini biz belirleriz, Hamas'ı bir hafta içinde yok edebileceklerini ve Gazze haritasını istedikleri gibi yeniden çizebileceklerini sanan Siyonist rejim ya da ABD değil."

Musa Ebu Merzuk, “Washington ve Tel Aviv rejiminin başlangıçta Hamas'ı ve askeri kanadı Kassam Tugayları’nı yok etmek, İsrailli esirleri serbest bırakmak ve Hamas'ın yerine Gazze'de kendi istedikleri hükümeti kurmak istediklerini açıkladıklarını ancak açıklanan hedeflerin hiçbirine ulaşamadıklarını” kaydetti.

Ebu Marzuk sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: "Refah sınır kapısının yönetiminde bile başarısız oldular, ta ki Hamas'ın kontrolünü kabul etmek zorunda kalana kadar. Kendi paralı askerlerini insani yardım görevlisi kisvesi altında bölgeye göndererek Gazze'de kaos yaratmaya çalıştılar. Böyle bir komploda da başarılı olamadılar. Gazze'de yapmak istedikleri her şeyi Hamas ile koordine etmek zorundalar. Gazze'nin geleceğini şekillendirecek olan Hamas'tır."

Hamas'ın üst düzey yetkilisi konuşmasının başka bir bölümünde Irak, Lübnan ve Yemen direniş güçlerinin Gazze'deki Filistinlilerle dayanışma içinde yürüttükleri operasyonları överken, bu grupların saldırılarının olumlu sonuçlar verdiğini ancak İsrail’in saldırılarının devam ettiğini vurguladı.

Ebu Merzuk ayrıca, İsrail rejiminin 1 Nisan'da İslam Cumhuriyeti'nin Suriye'nin başkenti Şam'daki diplomatik tesislerine yönelik terör saldırısına karşılık olarak İran'ın, işgal altındaki topraklara yönelik kapsamlı misilleme füze ve insansız hava aracı saldırılarını da övdü.

Ebu Merzuk, konuyla ilgili şu bilgileri paylaştı: "Gerçek Vaat Operasyonu, Siyonist rejimi Gazze şeridindeki tutumunu değiştirmeye zorladı, öyle ki o dönemde Gazze üzerinde hiçbir askeri uçak uçmadı, yerinden edilmiş binlerce insan güneyden kuzeye döndü, yardımlar Gazze'nin kuzeyine ulaştı ve işgal güçlerinin zulümlerinin sayısı belirgin bir şekilde azaldı."

Ebu Merzuk son olarak, Batı Asya'da yaşanan gelişmelerin Gazze savaşının seyrini değiştireceğini belirterek Lübnan, Irak ve Yemen'deki direniş güçlerinin bu konuda şüphesiz önemli bir etkiye sahip olacağını vurguladı.

Hamas yetkilisi, “Savaş halindeler ve bölgede değişen politikalar yeni angajman kurallarını belirleyecektir" diyerek sözlerini tamamladı.

 



Makaleler

Güncel