Kızıldeniz'de ticari bir gemiye operasyon

img
Kızıldeniz'de ticari bir gemiye operasyon YDH

İngiliz deniz güvenlik firması Ambrey ve İngiliz Denizcilik Operasyonları bugün yaptıkları açıklamada, Kızıldeniz'de ticari bir gemiye saldırı yapıldığına dair bir rapor aldıklarını bildirdiler.




YDH- İngiliz deniz güvenlik firması Ambrey, Malta bayraklı bir konteyner gemisinin Cibuti'den Suudi şehri Cidde'ye giderken üç füzeyle hedef alındığının bildirildiğini söyledi.

Ambrey, geminin, listelenen operatörün İsrail ile devam eden ticareti nedeniyle hedef alındığını değerlendirdiğini belirtti.

İngiliz Deniz Ticaret Operasyonları (UKMTO) ajansı da Kızıldeniz'de bir gemiye saldırı gerçekleştirildiğini rapor etti.

İngiliz Deniz Ticaret Operasyonları (UKMTO) kurumu bugün yaptığı açıklamada, Yemen'in Mukha kentinin 54 deniz mili kuzeybatısında bir olayla ilgili rapor aldığını söyledi.

Ticari bir geminin yakınında patlama meydana geldiği belirtilen açıklamada,  gemi ve mürettebatının güvende olduğu bildirildi.

Yetkililerin soruşturma yürüttüğünü belirten kuruluş, gemilere dikkatli geçiş yapmaları ve herhangi bir şüpheli faaliyeti UKMTO'ya bildirmeleri tavsiye edildiğini de sözlerine ekledi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri geçtiğimiz cumartesi günü yaptığı bir açıklamayla Kızıldeniz'de bir İngiliz petrol gemisinin hedef alındığını ve Sada vilayeti üzerinde bir Amerikan MQ9 insansız hava aracının düşürüldüğünü duyurmuştu.

Yemen Silahlı Kuvvetleri ondan önce de İsrail gemisi 'MSC DARWIN'i Aden Körfezi'nde bir dizi deniz füzesi ve insansız hava aracıyla hedef almıştı.

 



Makaleler

Güncel