İsrail yeni katliamlara mı hazırlanıyor?

img
İsrail yeni katliamlara mı hazırlanıyor? YDH

Üst düzey Batılı bir yetkili, İsrail'in Refah işgali esnasında 'askeri yaştaki' erkeklerin bölgeden kaçmasını önlemek için 'toplanma kontrol noktaları ağı' kurduğunu söyledi.




YDH- İsminin açıklanmaması koşulu ile Middle East Eye’ye açıklamalarda bulunan Batılı bir yetkili, İsrail'in Refah’a yönelik işgal hazırlıkları çerçevesinde, “askerlik çağındaki” erkeklerin Refah'tan kaçmasını önleyecek kontrol noktaları sistemi kurduğunu söyledi.

Middle East Eye’ye göre bu kontrol noktaları, bazı kadın ve çocukların İsrail'in beklenen saldırısı öncesinde Refah'tan ayrılmasına izin verecek şekilde tasarlandı. Ancak silahsız sivil Filistinli erkekler muhtemelen ailelerinden koparılacak ve saldırı sırasında Refah'ta sıkışıp kalacak.

Refah çevresinde oluşturulan kontrol noktalarına dikkat çeken uzmanlar, İsrail rejiminin bir milyondan fazla yerinden edilmiş Filistinlinin çadırlarda ve derme çatma kamplarda barındığı şehre saldırı planlarını ilerlettiğini gösterdiğini söylüyorlar.

Middle East Eye'ye açıklamalarda bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı'nın eski kıdemli askeri danışmanı ve Orta Doğu'daki askeri ataşesi Abbas Dahuk, “İsrail, aksi kanıtlanana kadar her erkeği Hamas savaşçısı olarak görüyor” dedi.

İsrail işgal güçlerinin daha önce Filistinli erkekleri Gazze'de toplayıp, iç çamaşırlarına kadar soyduğuna ilişkin görüntüler uluslararası alanda hatta ABD’de bile büyük bir tepki ile karşılanmıştı.  

 



Makaleler

Güncel