Direniş Ekseni Cephesi (3 Mayıs)

img
Direniş Ekseni Cephesi (3 Mayıs) YDH

Filistinli ve bölgesel direniş gruplarının 3 Mayıs Cuma günü gerçekleştirdiği başlıca operasyonlar şöyle:




YDH- Kassam Tugayları'nın 3 Mayıs'taki operasyonları:

Güney Lübnan'dan İsrail askeri tesislerini ve işgal altındaki Filistin'in kuzey kesimindeki kışlaları roket bombardımanıyla hedef aldı.

114 mm kısa menzilli Rajoom roket sistemiyle “Netzarim” ekseninde yer alan İsrail kuvvetleri hedef alındı.

Kibutz "Nirim" yakınında İsrail güçlerinin toplandığı bir alanı roket bombardımanıyla hedef aldı.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 3 Mayıs'taki operasyonları:

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkarem kentinin Deyr el-Kusun kasabasına makineli tüfekler ve patlayıcılar kullanarak saldıran İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi.

İsrail ordusunun komuta ve kontrol merkezini “Netzarim” eksenindeki ikmal hattı boyunca ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentindeki Ceba kasabasına makineli tüfeklerle saldıran İsrail güçleri ve askeri araçlarıyla şiddetli çatışmalara girdi.

Kudüs Tugayları'nın 3 Mayıs'taki operasyonları:

Gazze şehrinin güneybatısındaki “Netzarim” eksenindeki ikmal hattında toplanan İsrail askerlerini havan toplarıyla bombaladı.

El-Asıfe Güçleri’nin 3 Mayıs'taki operasyonları: İşgal

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkarem kentine bağlı Deyr el-Kusun kasabasında İsrail güçleri ile yoğun çatışmalar yaşandı.

Mücahit Tugayları’nın 3 Mayıs'taki operasyonları:

"Netzarim" ekseninde konuşlanmış İsrail askerlerinin oluşturduğu bir yoğunluğu ve askeri araçlarını roket bombardımanıyla hedef aldı.

Şehit Ömer el-Kasım Güçleri’nin 3 Mayıs'taki operasyonları:

Kudüs Tugayları ile ortak düzenlenen operasyonda, Gazze şehrinin güneybatısındaki Şeyh Eclin bölgesinde İsrail güçlerinin bulunduğu bir grubu havan toplarıyla bombaladı.

Hizbullah'ın 3 Mayıs operasyonları:

Doğu kesimi:

Yerel saatle 16.50 sıralarında İsrail ordusunun gözetleme cihazları, uygun silahlarla Lübnan'ın Kefr Şuba kentindeki Ruveysat el-Alem tesisini hedef aldı.

Batı sektörü:

Yerel saatle 14:35 sularında İsrail askerleri Yerun kasabası yakınlarındaki Seraat mevkiinde füze yaylım ateşine tutuldu.



Makaleler

Güncel