İsraillilerin çoğunluğu ateşkesi Refah işgaline tercih ediyor

img
İsraillilerin çoğunluğu ateşkesi Refah işgaline tercih ediyor YDH

İsrail'de yapılan bir kamuoyu yoklaması, İsraillilerinin yüzde 54'ünün Refah'ın işgal edilmesi yerine Filistin direnişi ile bir esir takası anlaşmasına varmayı tercih ettiğini gösterdi.




YDH- İsrail gazetesi Maariv'in haberine göre, cuma günü gerçekleştirilen bir kamuoyu yoklaması, İsraillilerin çoğunluğunun Hamas'la ateşkes anlaşmasını, 1,2 milyon insanın sığındığı Gazze'nin güneyindeki Refah kentine işgal harekatı düzenlenmesine tercih ettiğini ortaya koydu.

Lazar Araştırmalar Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen ankete göre sağ partilere oy verenlerin yüzde 79'u Refah'ın işgalini desteklerken, sol ve merkez partilere oy verenlerin yüzde 81'i takas anlaşmasını tercih ediyor.

Ayrıca yüzde 38‘inin işgali olası bir anlaşmaya varmaya tercih ettiği, yüzde 8’inin ise bu konuda belirli bir fikri olmadığı ortaya çıktı.

Aylardır İsrailli yerleşimciler ve Gazze Şeridi'nde tutulan esirlerin aileleri, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu hükümetinin kalan esirleri askeri olarak ve müzakereler yoluyla geri alamamasından dolayı sokaklara döküldü.

Ancak Netanyahu, salı günü yaptığı açıklamada, Hamas'la bir takas anlaşmasına varılsa da varılmasa da Refah'a yönelik işgalin gerçekleşeceğini söyledi.

Netanyahu, "Savaşı tüm hedeflerine ulaşılmadan durduracağımız fikri yersizdir. Refah'a gireceğiz ve bir anlaşma olsun ya da olmasın, mutlak zafere ulaşmak için oradaki Hamas taburlarını yok edeceğiz," demişti.



Makaleler

Güncel