İsrail ordusu, Refah'ta tehcir sürecini başlattı

img
İsrail ordusu, Refah'ta tehcir sürecini başlattı YDH

Siyonist rejim, Refah kentinin doğu mahallelerinde yaşayan Gazzelilerin el-Mevasi'ye tahliye edilmesi emri verdi.




YDH - Esir takası anlaşması müzakerelerinin çıkmaza girmesinin ardından İsrail ordusu, bugün Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentindeki nüfusu tehcire zorlamaya başladı.

Konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklar, Yedioth Ahronoth gazetesine yaptığı açıklamada, Filistin direnişinin Mısır'ın önerdiği anlaşmaya resmi yanıtının henüz gelmediğini öne sürdü.

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan ve Arapça olarak yayımlanan açıklamada, "İsrail ordusu, el-Mevasi'deki insani yardım bölgesini genişletiyor ve halkı Refah'ın doğu mahallelerinden genişletilmiş insani yardım alanına geçici olarak tahliye etmeye çağırıyor," ifadelerine yer verildi.

Sabah saatlerinde İsrail ordusu, Refah'ın doğusunda yaşayanların belirlenen güzergahlar üzerinden tahliye edilerek kentin kuzeyinde el-Mevasi yakınlarında 'güvenli bölgelere geçmeleri' konusunda talimatlar içeren bildiriler attı.

Siyonist rejimin tahminlerine göre, Refah bölgesinin tamamında yaşayan 1,3 milyon Gazzeliden yaklaşık 100 bin Filistinli tahliye edilen bölgede ikamet ediyor.

Yedioth Ahronoth'a göre Kerem Şalom yerleşimindeki sınır kapısı kapalı kalacak ve durum değerlendirmelerine göre daha sonra açılacak. Erez ve Netzarim Koridoru yakınındaki '96' da dahil olmak üzere diğer geçişler açık kalacak.

Tehcir, İsrail ordusunun Refah'ta aşamalı olarak gerçekleştireceği işgalin bir parçası olarak öne çıkıyor.

İsrail ordu sözcülüğü, "Genişletilen insani yardım bölgesi sahra hastaneleri, çadırlar ve artan miktarlarda gıda, su, ilaç ve ek malzeme içeriyor," iddiasında bulundu.

Açıklamada, "Hükümetin onayı doğrultusunda İsrail ordusu, Hamas'ın kontrolü altındaki Gazze halkını Refah'ın doğu mahallelerinden genişletilmiş insani yardım bölgesine geçici olarak tahliye etmeye çağırmaktadır. Bu konu devam eden durum değerlendirmelerine göre aşamalı olarak ilerletilecektir. Ordu, Refah'ın doğu mahallelerindeki sakinlere mesajlar, SMS mesajları, telefon aramaları ve Arapça medya yayınları yoluyla geçici olarak genişletilmiş insani yardım bölgesine tahliye çağrısında bulunmaktadır," denildi.