Irak Direnişi İsrail hava üssünü vurdu

img
Irak Direnişi İsrail hava üssünü vurdu YDH

Irak İslami Direnişi, İsrail'in Gazze'deki ihlallerine karşılık olarak Umm el-Raşraş'taki bir İsrail hava üssünü insansız hava araçlarıyla vurduğunu duyurdu.




YDH- Irak'taki İslami Direniş, bugün şafak vakti işgal altındaki Filistin topraklarında bir İsrail askeri tesisine operasyon gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Direniş’in, İsrail'in Umm el-Raşraş (Eilat) hava üssüne birkaç insansız hava aracı saldırısı düzenleyerek İsrail işgaline büyük zararlar verdiği bildirildi.

Direniş, operasyonun “Gazze halkını desteklemek ve İsrail işgal güçlerinin Filistinli sivillere karşı işlediği katliamlara yanıt vermek” amacıyla yapıldığının altını çizdi.

Operasyonun “işgale karşı direnişin devamı” olduğunu belirten İslami Direniş, “Gazze'ye yönelik saldırganlık devam ettiği sürece İsrail işgalinin askeri çıkarlarını bombalamaya devam edeceklerini” sözlerine ekledi.

Bu yeni operasyon, Irak Direnişi’nin gelişmiş bir Arkab seyir füzesi kullanarak işgal altındaki topraklarda bulunan Hayfa limanındaki stratejik bir hedefe füze saldırısı düzenlediğini açıklamasından sadece bir gün sonra geldi.