Siyonist rejim, Refah'a saldırı başlattı

img
Siyonist rejim, Refah'a saldırı başlattı YDH

Esir takası müzakerelerinin çıkmaza girmesinin ardından Siyonist rejim, Gazze'nin güneyindeki Refah kentine saldırı başlattı.




YDH - Doğrudan bilgi sahibi kaynağı Axios portalına verdiği bilgiye göre Siyonist rejim güçleri, Mısır ile Gazze arasındaki Refah sınır kapısının Filistin tarafını ele geçirmek üzere saldırı başlattı.

Refah sınır kapısı, Gazze'ye insani yardımın ana giriş noktası ve İsrail, kentin doğu kısmının stratejik bir bölge olduğunu söylüyor. Kentte bir milyondan fazla yerinden edilmiş Filistinli barınıyor.

Axios'a bilgi veren kaynaklar, kentin Filistin tarafını kontrol etmeyi ve Gazze'ye gelen tüm yardımları 'izlemeyi' planlıyor.

Siyonist rejim, tanklarının ve diğer kara kuvvetlerinin pazartesi gecesi saldırının ilk aşamasının bir parçası olarak Refah'ın doğu mahallelerine girdiğini bildirdi.

Bununla birlikte işgal ordusu, saldırının ilk aşamasının kapsamının sınırlı olduğunu ve güçlerin Refah'ın doğu mahallelerindeki belirli hedeflere hava saldırıları düzenlediğini açıkladı.