'Refah işgalinin amacı Netanyahu'nun düşüşüne engel olmak'

img
'Refah işgalinin amacı Netanyahu'nun düşüşüne engel olmak' YDH

İsrailli yetkililer, Refah işgali ve ABD'nin Siyonist rejime silah sevkiyatının durdurulmasına ilişkin açıklamalarından endişeli olduklarını belirtti.




YDH - Siyonist rejimin eski Gazze Tümeni Komutanı Gadi Şamni, yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yönelik işgalinin siyasi bir hedefi olduğunu ve İsrail basınında yer aldığı üzere bu hedefin, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu hükümetinin düşmesini engellemek olduğunu söyledi. 

İşgal altındaki Bir el-Sabe'de düzenlenen bir etkinlikte, İsrailli i24 haber ajansına konuşan Şamni, Refah işgalinin arkasındaki tek nedenin aşırı sağcı bakanlar İtamar Ben-Gvir ve Bezalel Smotriç'in tehditleri olduğunu ve bu adımın atılmaması halinde İsrail hükümetini devirme tehdidinde bulunduklarını anımsattı.

Orduyu siyasi amaçlar uğruna savaşa göndermenin kırmızı çizgileri aşmak anlamına geldiğini kaydeden Şamni, işgalin hiçbir mantıklı bir izahı olmadığını belirtti.

Durum ne kadar kötüleşirse Netanyahu hükümetindeki aşırılıkçı görüşlerin önünün o kadar açılacağını söyleyen Şamni, buna örnek olarak Smotriç'in Filistinlileri tehcire zorlama planını hayata geçirme şansını artıracağını da sözlerine ekledi.

Konuyla ilgili olarak İsrail eski Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tümgeneral Dan Harel de Refah'taki işgal harekatının genişlemesi halinde ABD'nin Siyonist rejime silah yardımını askıya alma sinyaliyle söz konusu hamleyi desteklemediğini söylemeye çalıştığı yorumunu yaptı.

İran ve Hizbullah'ın Biden'ın bu hafta yaptığı ve Siyonist rejime silah ambargosu uygulanmasını da içeren açıklamalarından hoşnut olduğunu savunan Harel, bunun son derece zorlu bir süreç olduğuna dikkat çekti.

Ayrıca Harel, Amerikalıların İsraillilere düştükleri bataklıkta çırpınmayı bırakmalarını telkin ettiğini, fakat Siyonist rejimin Refah işgaliyle tam tersini yaptığına işaret etti.

Eski Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Eyal Hulata da Kanal 12'ye verdiği demeçte Biden'ın bu açıklamalarının Siyonist rejimi endişelendirmesi gerektiğini, zira bunun ABD'nin Gazze'deki savaşa ilişkin sabrının tükenmekte olduğunun bir göstergesi olduğunu vurguladı.



Makaleler

Güncel