Hizbullah: İsrail direnişin kolunu bükemeyecek

img
Hizbullah: İsrail direnişin kolunu bükemeyecek YDH

Hizbullah'ın Lübnan Parlamentosu’ndaki Grup Başkanı Muhammed Raad, İsrail'in Gazze'yi işgal ettiğinde direnişi ortadan kaldırıp, yönünü Lübnan'a dönmeyi planladığını söyledi.




YDH- Lübnan merkezli el-Menar haber sitesinin bildirdiğine göre, Lübnan İslami Direnişi Hizbullah’ın parlamentodaki kolu Direnişe Vefa Bloku Başkanı Muhammed Raad, İsrail direnişin kolunu bükemeyeceğini ve direnişin İsrail'i ciddi anlamda tüketecek kapasiteye sahip olduğunu vurguladı.

Lübnan'daki Direniş’in İsrail rejiminin bekasını tehdit ettiğini söyleyen Raad, “Düşman bu tehdidi, direnişin artan caydırıcılık gücüyle derinden hissediyor” dedi.

Hizbullah üyesi Ahmed Ali Mehdi için düzenlenen anma etkinliğinde konuşan Raad şöyle dedi: “İsrail, Gazze'yi işgal ettiğinde direnişi ortadan kaldırıp yönünü Lübnan'a dönmeyi planlıyordu, ancak direnişin ilk atıştan itibaren hazırda beklediğini görünce şoka uğradı.”

İsrail’in, direnişin kolunu bükemeyeceğini sözlerine ekleyen Raad, direnişi ortadan kaldırma planları düşene kadar, İsrail rejimini tüketme gücüne sahip olduklarının altını çizdi.

Konuşmasının başka bir yerinde İsrail’in Gazze’de belirlediği hiçbir hedefe ulaşamadığını vurgulayan milletvekili, “ABD'nin Refah'ı işgal etme planlarına karşı çıktığına bakmayın, sadece İsrail’in sivillere karşı katliamlar yaparken ABD'yi en az utandıracak şekilde bunu yapmasını istiyor” dedi.

Ayrıca, ABD'nin mühimmat ve silahları olmasaydı İsrail'in Gazze'yi işgal edemeyeceğini savunan Raad sözlerini şöyle devam etti: “Netanyahu Refah'ı işgal etsin ve başarılı olsun ya da olmasın, bu planları yalnızca başarısızlıkla sonuçlanacaktır çünkü Hamas'ın esirleri ve Filistinli tutukluları takas etmek için bekleyeceği bir noktaya ulaşacaktır.”

Muhammed Raad, “Düşmanla yüzleşmek ve onun karşısında sabırlı olmak, projeyi ve saldırganlığı engelleyen şeydir ve stratejik hedeflerine ulaşamadıktan sonra saldırganlığın yenilgisine yakınız” diyerek sözlerini tamamladı.