Abdulmelik el-Husi: Operasyonlarımız Akdeniz'in ötesine genişleyecek

img
Abdulmelik el-Husi: Operasyonlarımız Akdeniz'in ötesine genişleyecek YDH

Yemen Ensarullah Hareketi lideri, Sana'nın Filistin davasını desteklemeye devam edeceğini ve operasyonlarının kapsamının daha da genişleyeceğini vurguladı.




YDH- Yemen Ensarullah Lideri Abdulmelik Bedreddin el-Husi bugün yaptığı açıklamada, ABD'nin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıda en önemli rolü oynadığını ve özellikle şehirleri yerle bir etmek ve sivilleri öldürmek için bombalar gönderdiğini söyledi.

el-Husi, ABD'nin Filistin halkını açlığa mahkum etmek amacıyla Gazze'ye yardım girişini engellerken, İsrail rejiminin Refah sınır kapısına ve Refah kentine saldırmasını planladığını vurguladı.

Daha önce de ABD'nin İsrail’e Refah'taki insanları yok etmeye yetecek kadar büyük miktarda silah sevkiyatı yaptığına dikkat çekerek, Refah konusunda “işgale baskı yapıyormuş gibi davrandığını” vurguladı.

Refah sınır kapısının işgalinin “işgale hiçbir askeri kazanım sağlamayacağını” çünkü buranın sivil bir bölge olduğunu ve direniş için askeri bir cephe olmadığını sözlerine ekleyerek, direnişin Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bile işgale karşı koymaya devam ettiğine işaret etti.

ABD, İsrail ve müttefiklerinin geri kalanının Araplara Filistin davasının İran'a ait olduğu mesajını vermeye çalıştığını söyleyen el-Husi, “Gerçekte Araplar bu davanın ön saflarında yer aldılar çünkü b,u onların davasıydı ve İran'ın oynadığı İslami rol yardımcı bir roldü.” dedi.

Amerikalıların, İsrail’in bölgesel üstünlüğünü sağlama taahhüdünde bulunduklarının altını çizdi, ancak Amerikan rejimi ve halkı arasında net bir ayrım yaptı ve İsrail saldırganlığı ve kendi polis güçleri tarafından kendilerine uygulanan vahşet karşısında cesur duruşları için protestocu öğrencileri bir kez daha övdü.

Refah gerginliği İsrail için risk oluşturuyor

Ensarullah lideri, binlerce Filistinli ailenin zorlu ve tehlikeli koşullarda tekrar tekrar yerlerinden edilmesine değinerek, işgal güçlerinin Refah'ta yerlerinden edilen Filistinlileri izlediğini ve hedef aldığını açıkladı.

İsrail güçlerinin Refah'a yönelik saldırılarını artırarak sürdürmesinin kayıplarını ikiye katladığını ve Lübnan, Yemen ve Irak'taki destek cephelerinin de bu tırmanışa karşı koymada katkıda bulunduğunu kaydetti.

Ayrıca işgalcilerin Gazze Şeridi halkına karşı işlediği soykırımın 20. yüzyıldaki “en büyük etnik temizlik kampanyası” ve İngiltere ve ABD için “utanç verici bir leke” olduğunu söyledi.

Bugün Gazze'deki manzaranın “Nekbe'den bu yana Filistin halkına karşı işlenenlerin bir devamı” olduğunu belirten el-Husi, Gazze'deki direniş savaşçılarının kararlılığının “Filistin halkının tarihindeki herhangi bir aşamadan daha büyük” olduğunu vurguladı.

Abdulmelik el-Husi, Gazze'deki direniş operasyonlarına bakıldığında, direniş savaşçılarının morallerinin yüksek olduğunun ve daha fazla deneyim kazandıklarının açıkça görüldüğünü belirtti.

Yemen deniz operasyonları

El-Husi, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin İsrail’e karşı gerçekleştirdiği operasyonların 40, Kızıldeniz'de seyahat eden gemilere yönelik operasyonların ise 100'ü bulduğunu açıkladı.

“Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nde Amerikan gemilerine yönelik operasyonlarda füze ve insansız hava araçlarıyla 100'den fazla saldırı düzenlendi” dedi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin ilan ettiği dördüncü aşamanın “Akdeniz'le sınırlı olmadığını ve işgal altındaki Filistin'e mal taşıyan tüm gemileri kapsadığını” söyleyen Seyyid el-Husi, silahlı kuvvetlerin bu hafta başında Akdeniz'de iki operasyonla bu aşamayı başlattığına işaret etti.

Yemenli lider, Irak'taki direnişin geliştirilmekte olan dördüncü aşamaya katılmasını ve Çin, Rusya ve çeşitli ülkelerin İsrail’e malların taşınmasını önlemek için alınan önlemleri anlamaları gerektiğini ifade ederek, onları İsrail ile ticaretlerini durdurmaya çağırdı.

Yemen'in İsrail gemilerine ya da limanlarına yönelik saldırılarını engelleme girişimlerine ilişkin olarak Ensarullah lideri, bunların başarısız olacağını ve üstesinden gelineceğini vurgulayarak, Yemen güçlerinin Filistin'i ve Filistin davasını desteklemek için menzillerini daha da genişletmeye ve Akdeniz'in ötesine bile saldırmaya çalıştıklarını belirtti.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri bu ayın ilk haftasında yaptığı açıklamada,  Akdeniz'den İsrail limanlarına giden gemilerin hedef alınmasını içeren yeni bir aşamaya geçildiğini duyurmuştu.

Seri, “İşgal altındaki Filistin limanlarına doğru hareket eden gemileri hedef alarak gerilimin dördüncü aşamasının uygulanacağını duyuruyoruz” demişti.

Seri, misilleme operasyonlarının dördüncü aşaması için şu üç noktanın altını çizmişti: Belirlenen koşulları ihlal eden gemilerin hedef alınması, eylem planının derhal uygulanması ve İsrail rejiminin Refah'ı işgal etmesi halinde işgal altındaki Filistin limanlarına ikmal yapan tüm gemilere yaptırım uygulanması.



Makaleler

Güncel